miercuri, 25 octombrie 2017

Ziua Armatei Române la Mireşu Mare

                             
         
 25 Octombrie - Ziua Armatei Române „semnifică data eliberării totale a Nord-Vestului Transilvaniei de sub ocupaţia hortystă la care şi-au adus aportul 525 000 de militari români!” ne spune prof. de istorie Rodica Prună în faţa Monumentului ridicat în memoria celor 12 eroi locali căzuţi în cele două războaie mondiale pentru neatârnarea neamului românesc.
Ca în fiecare an, elevii Şcolii Gimnaziale Mireşu Mare au pregătit un emoţionant şi amplu program la care au participat elevii de ciclul gimnazial, îndrumaţi de către prof. Viuţa Dorca, Stela Trif şi Ionuţ Adrian Mureşan.
În faţa Monumentului Eroilor din centrul comunei au luat cuvântul oficialităţile locului,  vorbind despre semnificaţia acestei zile, primarul ing. Ioan Mătieş, director coordonator prof. Lucica Mogoş dar şi dr. Nicolae Bud, fiu al comunei şi cetăţean de onoare al Mireşului Mare, care l-a avut ca invitat de onoare pe academician Răzvan Theodorescu. A fost ascultată o adevărată lecţie de istorie din partea celor doi invitaţi de seamă, din care s-a desprins faptul că eroii neamului sunt exemplul suprem al spiritului de sacrificiu şi al iubirii de ţară. Elevilor de azi le revine datoria de a învăţa ce înseamnă patriotismul şi păstrarea vie a memoriei acestor eroi ai neamului, pentru că mai mult ca oricând, în aceste vremuri tulburi este nevoie de iubire de patrie şi neam.
Cadrele didactice şi elevii şcolii din Mireşu Mare şi Lucăceşti nu vor uita cu siguranţă această zi, când în mijlocul lor a poposit unul dintre cei mai de seamă academicieni români! Domnul Răzvan Theodorescu a semnat în Cartea de onoare a celor două şcoli, din Mireşu Mare şi Lucăceşti!


                                                                              prof. Gelu DRAGOŞ












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu