vineri, 27 octombrie 2017

Ministerul Educatiei a aprobat peste 3.000 de auxiliare




Ministerul Educatiei a aprobat utilizarea a 3.361 de auxiliare didactice, in vreme ce alte 1.464 de auxiliare sunt in procedura de aprobare, transmite institutia, printr-un comunicat.

Lista este dominata de materiale in limbi straine, dar figureaza si Gazeta Matematica, revista cu 122 de ani de aparitie neintrerupta (inclusiv in timp de razboi). Lipsesc aproape cu totul auxiliarele romanesti.

Auxiliarele aprobate sunt elaborate de institutii, societati stiintifice recunoscute la nivel national si international sau publicate de edituri de prestigiu national si international (ex.: Academia Romana, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.).

Pe 9 august, Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a anuntat ca niciun material auxiliar nu mai este valabil si ca o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizarii noilor materiale. Liviu Marian Pop a precizat ca a luat aceasta decizie dupa ce a constatat ca ordinul de ministru din 2002 nu a mai fost actualizat.


Autor: Laura Galescu

Sursa: PortalInvatamant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu