sâmbătă, 19 mai 2018

Uniţi pentru Marea Unire” - 1228 de tineri maramureşeni la Băseşti!


 Evenimentul „Uniţi pentru Marea Unire” - 1228 de tineri maramureşeni la Băseşti, care va avea loc sâmbătă, 19 mai, de la ora 11.00, în curtea Casei Memoriale ”Gheorghe Pop de Băsești”, este organizat de Gazeta de Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, comuna Băsești, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.
Primăriile din județ au fost invitate să se alăture acestui demers și să asigure participarea unei delegații de tineri, alături de preoți, profesori, primari sau reprezentanți ai administrației locale. Au răspuns invitației mai mult de jumătate dintre primăriile din Maramureș: Giulești, Groși, Seini, Petrova, Tăuții Măgherăuș, Baia Sprie, Vadu Izei, Valea Chioarului, Mireşu Mare, Oncești, Bicaz, Groșii Țibleșului, Șieu, Bocicoiu Mare, Remetea Chioarului, Borșa, Ulmeni, Săcălășeni, Cavnic, Vișeu de Sus, Fărcașa, Cernești, Dumbrăvița, Gârdani, Asuaju de Sus, Cupșeni, Târgu Lăpuș, Șișești, Moisei.
Evenimentul va debuta cu intonarea imnului național de către corul Seminarului Teologic Ortodox ”Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare, urmat de un Te Deum săvârșit de un sobor de preoți, în frunte cu PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. După alocuțiunile organizatorilor și invitaților va debuta partea culturală, prin prelegerea susținută de academician prof. dr. ing. Emil Burzo, președintele Filialei Cluj a Academiei Române. În partea a doua a programului este prevăzut un moment artistic care va fi susținut de Ansamblul Național Folcloric ”Transilvania”, dar și de ansamblurile prezente la eveniment.


                                                                                                 CJMM




































Galerie foto: prof. Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu