sâmbătă, 19 mai 2018

În satul tribunului George Pop de Băseşti de Centenar. Mirişenii simt româneşte!



A trecut noian de vreme,
De când Cuza reunea
Principatele române,
Şi astăzi e ţara mea!


Unii dintre cei care simt românește…prezenți la Băsești. Eveniment:”Uniți pentru Marea Unire” eveniment în care ne-am regăsit unitatea de credinţă şi de neam.

Așa cum în urmă cu 100 de ani, la Alba Iulia peste 200.000 de români prezenți la proclamarea Marii Uniri au participat la oficierea Sfintei Liturghii, unindu-se în primul rând, în plan spiritual, toți cei “1.228 de delegați oficiali, ” tineri însoțiți de dascăli, de primari și de preoți, au ascultat întâi un Te Deum apoi concertul de cântece patriotice. 

Ne-am încălzit și bucurat sufletele și ochii de atâta frumusețe. Sute de copii și tineri îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu steaguri tricolore, cu tăblițe indicatoare a comunelor maramureșene au “trăit românește”. Felicitări!

                                                                                       prof.  Emilia POP

Un comentariu:

  1. Fain! "Uniti pentru Marea Unire" Da, UNITI se pot realiza cele mai marete lucruri chiar si in viata fiecaruia dintre noi. In munca, in realizarea castigului lunar daca vom lucra uniti, beneficiile vor fi, sunt imense, intrec toate asteptarile.Toate astea pot veni din "unire" si "cunoastere"

    RăspundețiȘtergere