sâmbătă, 19 mai 2018

Cosmin Butuza: Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” și Baza de atletism din Baia Mare au fost preluate de Ministerul Tineretului și Sportului


 Miercuri, 16 mai 2018, în cadrul ședinței de Guvern a fost adoptată hotărârea privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile şi darea acestora în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş. Acest demers vine și în urma vizitei efectuate în județul Maramureș, de către ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, alături de secretarul de stat, Cosmin Butuza. Vizita de lucru a avut loc în data de 17 februarie 2018, când, alături de autoritățile locale și județene, reprezentanții Guvernului au vizitat Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” și baza de atletism din Baia Mare.
Secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, maramureșeanul Cosmin Butuza a arătat că, prin această decizie a Guvernului României, s-a făcut încă un pas extrem de important pentru înființarea Complexului Sportiv Național (CNS) ”Lascăr Pănă” în Baia Mare, județul Maramureș.
”Prin trecerea Sălii Polivalente și a terenului de atletism din proprietatea Consiliului Local al municipiului Baia Mare, în cea a Ministerului Tineretului și Sportului, am făcut un nou pas pentru înființarea unul Complex Sportiv Național în Maramureș. Este o șansă uriașă pentru sportivii din județ, care vor avea acces într-o bază de pregătire performantă, dar trebuie să arătăm faptul că, în acest context vom putea organiza, în municipiul Baia Mare, atât competiții internaționale și naționale, cât și sesiuni de pregătire a loturilor naționale și olimpice. CSN Lascar Pană este un proiect național de anvergură, unul din proiectele mele de suflet și va fi, cu siguranță, unul din cele mai performante din România”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza.     
Reprezentantul Guvernului a mai arătat că, pe lângă Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” şi Baza de Atletism, preluate miercuri, de către MTS, noul CNS va reuni şi bazinul de înot acoperit şi cel în aer liber, terenul de rugby si un Centru medical de refacere sportivă. La toate acestea se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Totodată, se ia în calcul şi deschiderea unei baze de pregătire de kaiac-canoe, sport care are o mare tradiţie în municipiul Baia Mare.

                                                                                                PSD MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu