marți, 15 mai 2018

Comunicat de presă

ROMÂNIA
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI - JUDEŢUL MARAMUREŞ
                                                                                   
                                                                                                
15 mai 2018
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0755-112726



Elevi romi prezenți la Festivalul Dacilor

Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Florea Mureşanu” din localitatea Suciu de Sus şi Asociaţia ASSOC Baia Mare, a organizat, în data de 11 mai 2018,  participarea a 14  elevi din care șapte de etnie romă din Suciu de Sus, din clasele gimnaziale, la manifestarea Festivalului Dacilor organizat de Consiliul Judeţean Maramureş, în cadrul “Zilelor Maramureşului”.
La manifestare au fost prezentate aspecte din viaţa civilă şi militară din perioada dacilor liberi, care locuiau şi pe teritoriul actual al Maramureşului.
Festivalul s-a desfăşurat în incinta Muzeului Satului din municipiul Baia Mare, iar elevii au avut prilejul de a vizita şi casele tradiţionale care reprezintă cele pentru patru zone etnografice ale județului Maramureș: Chioar, Maramureșul Istoric, Lăpuș și Codru.
Elevii au vizitat Parcul Municipal ”Regina Maria” din Baia Mare. Asociaţia ASSOC Baia Mare a asigurat o masă caldă celor 14 copii. Pe toată durata acţiunii copiii au dat dovadă de un comportament decent şi bun simţ. ”Activitatea desfășurată poate fi un exemplu de bună practică, având în vedere interesul copiilor pentru a cunoaște istoria, tradițiile și valorile civilizației rurale”, a declarat inspectorul pe problemele romilor Cristina Moldovan.




Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu