sâmbătă, 7 aprilie 2018

Nucleara lui Năstase: Președintele Comisiei Europene, afaceri la negru în România!

În mandatul de președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a dezvoltat pe șest afaceri de sute de milioane de euro în România, avînd zeci și zeci de firme în zeci de localități ale țării noastre, în multiple domenii. Dezvăluirea năucitoare e făcută de fostul premier Adrian Năstase, care publică un raport realizat, în mod cert, de serviciile secrete de la noi. De remarcat că o prezență de top a avut-o politicianul-afacerist Barroso în domeniul agriculturii și al industriei alimentare, ori, în mandatul său de lider al CE, comisar european pe Agricultură a fost Dacian Cioloș, cel care, la fel de cert, ar putea da mai multe date despre businessul uriaș al portughezului.

”Am găsit, in arhiva mea, un material mai vechi in legătură cu interesele lui Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene (actualmente transferat „in interesul serviciului” la Banca de investitii Goldman Sachs) in România. Nu l-am verificat. Cred insă că această notă ar merita o cercetare atentă. Mi se pare că el ar explica ratiunile pentru care „protocoalele” construite in România impotriva adversarilor politici ai lui Băsescu nu puteau să ducă la rezultate fără complicitatea Bruxelles – ului” scrie Adrian Năstase pe blogul propriu.
Conform raportului serviciilor pe care îl reproduce integral, ”Jose Manuel Barroso este bine cunoscut in Portugalia si nu numai, pentru interesele directe pe care le are în concernul ,,MARTIFER GROUP PORTUGAL”, chiar daca nu apare public in mod vizibil, deoarece compania este listata la bursa.
Jose Manuel Durao Barroso este unul dintre actionarii semnificativi ai ,,Martifer Group Portugal”, alaturi de fondatorii companiei, fratii Carlos Manuel Marques Martins, presedinte, si Jorge Alberto Marques Martins, vicepresedinte al Consiliului de administratie al ,,Martifer SGPS SA”, precum si cu alti cativa apropiati, impreuna detinind circa 80% din actiuni.
Barroso este direct implicat in activitatile grupului Martifer, inca din perioada cand era prim ministru al Portugaliei (2002-2004), dar a devenit foarte activ in urmarirea si dirijarea afacerilor acestuia odata cu desemnarea sa, la 17.07.2004, in fruntea Comisiei Uniunii Europene, unde, din 16.09.2009, se afla in al doilea mandat de presedinte.
,,Martifer Group Portugal” este o companie multinationala cu sediul central in Oliveira
de Freitas-Portugalia, cu peste 3000 de angajati, avand drept obiect principal de activitate constructii metalice, energii regenerabile, agricultura si industrie agroalimentara. Compania a fost creata in anul 1990, in domeniul structurilor metalice, iar din 2004 a intrat in afaceri in domeniul energiei regenerabile.
Martifer este cea mai mare companie de profil din Peninsula lberica si in afara de Portugalia, are sucursale in Brazilia, Angola, India, România, Polonia, Cehia si Slovacia”.
În țara noastră, potrivit raportului, grupul Martifer a înființat nu mai puțin de 30 de firme distincte, nominalizate toate, cu un capital însumat de sute de milioane de euro, în a căror activitate, mai aflăm, Barroso se implica direct ori de cîte ori era necesar. De asemenea, el a numit ca manageri ai unora dintre aceste firme chiar membri ai familiei sale ori prieteni apropiați, numele acestora apărînd explicit în document. Pentru a rezolva probleme de afaceri, aceștia nu au avut ezitări în a face uz de relația de rudenie cu președintele CE, avînd, totodată, acces direct la conducerile unor instituții de stat ori guvernamentale, din București ori din teritoriu, se mai consemnează în raport.
Demn de menționat, o parte din afacerile lui Barroso în România au fost lansate cu bani europeni.
Raportul mai menționează că numărul real al firmelor lui Barroso de la noi ar putea fi mult mai mare, existînd dificultăți în identificarea lor, din cauza numelor sub care sunt înregistrate.





























Dacă măcar jumătate din informațiile prezentate în raportul publicat de Adrian Năstase sunt reale, e de așteptat izbucnirea unui scandal pe lîngă care cel al listelor negre, tot din mandatul lui Barroso, să fie parfum de zambile.
Autor: Bogdan Tiberiu Iacob
Sursa: InPolitics

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu