duminică, 15 aprilie 2018

Investiţie marca Ion Ţiriac la Otopeni


 Ion Ţiriac (78 de ani) a anunţat că a început deja un proiect prin care vrea să ajute sportul românesc. Cel mai bogat român a dezvăluit că ideea îl va costa 150 de milioane de euro, urmând ca alte 200 de milioane de euro să fie obţinute de la Uniunea Europeană.

Fost tenismen, Ţiriac încearcă să ofere ceva înapoi sportului, motiv pentru care va pune bazele, la Otopeni, unei universităţi de sport. Scopul? Nu scoaterea profesorilor de sport, ci a specialiştilor în sport, începând cu antrenori, fizioterapeuţi şi terminând cu manageri: "În acest moment am început construcţia unei universităţi care ne va costa, cu siguranţă, 150 de milioane de euro. Sperăm să mai obţinem 200 de milioane de la Uniunea Europeană, de la Bruxelles. Eu voi face 80 de ani în curând şi n-am de gând să fiu cel mai bogat om din cimitir", a declarat Ţiriac, pentru Sport Bild.

Potrivit planului pus la cale de Ţiriac, Universitatea îi va purta numele, va fi gata în cel mult patru ani şi va colabora, din primul moment al existenţei ei, cu universităţi de prestigiu din Germania, SUA şi Marea Britanie. Conform primelor calcule, Ţiriac preconizează ca în primul an să primească nu mai puţin de 2.000 de studenţi.


                                                                                                             C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu