vineri, 13 aprilie 2018

Bani pentru carti: profesorii vor primi 100 de euro, iar elevii vor primi 50 de euro

Atat elevii, cat si profesorii din invatamantul preuniversitar ar putea beneficia de fonduri de la autoritati pentru achizitionarea de carti si carti electronice, conform unor propuneri legislative inregistrate la Senat pentru dezbatere.

 Doua proiecte de acte normative, si anume Propunerea legislativa privind stimularea achizitionarii de carti si carti in format electronic, necesare pentru elevi, in invatamantul preuniversitar si Propunerea legislativa privind stimularea achizitionarii de carti sau carti in format electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii didactice, in invatamantul preuniversitar, ce au fost inregistrate recent la Senat pentru dezbatere, prevad acordarea de bani anumitor elevi si profesorilor pentru cumpararea de carti.
 Pentru a se putea aplica, propunerile legislative au nevoie de aprobarea ambelor camere ale Parlamentului, de promulgarea prin decret prezidential si de publicarea in Monitorul Oficial.
 Conform acestor documente, elevii si profesorii vor primi bani pentru achizitionarea cartilor. Mai exact, elevii absolventi ai primului an de studiu de la inceputul fiecarui ciclu scolar, adica cei ce finalizeaza clasa pregatitoare, clasa a V-a si clasa a X-a, vor putea primi, la cerere, echivalentul in lei a 50 de euro pentru cumpararea de carti si carti in format electronic.
Mai mult, toate cadrele didactice titulare sau suplinitoare calificate din invatamantul preuniversitar ar putea primi de la stat echivalentul in lei a 100 de euro pentru cumpararea unor carti tiparite sau in format electronic.
Initiativa nu este una noua. In trecut s-au mai oferit bani profesorilor pentru achizitionarea unor carti, dar, in contextul crizei economice si a masurilor de austeritate din 2010, s-a renuntat la aceasta.


Autor: Gavrila Cristina
Sursa: PortalInvatamant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu