miercuri, 14 martie 2018

Simona Halep se califica in semifinale la Indian Wells, USA


   Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului de la Indian Wells dupa un meci fantastic in compania croatei Petra Martic. Numarul 1 WTA s-a impus greu, in trei seturi, scor 6-4, 6-7, 6-3.
Partida de miercuri noaptea s-a jucat in conditii speciale, vantul sufland cu putere pe tot parcursul jocului si punand mari probleme celor doua sportive.
Halep a fost cea care s-a adaptat mult mai bine in primul set, unul pe care l-a controlat autoritar in ciuda scorului destul de strans. Simona a fost mai mereu in control si s-a impus meritat cu 6-4.
Petra Martic si-a chemat antrenoarea inaintea setului secund, iar sfaturile acesteia s-au dovedit a fi foarte bune. Sportiva croata a inceput sa se foloseasca de vant si a castigat punct dupa punct, timp in care Halep devenea tot mai nervoasa.
Romanca a demonstrat insa de ce este numarul 1 WTA revenind aproape incredibil de la 2-5 la 5-5 si apoi la 6-6, impingand setul in tiebreak, acolo unde Martic a profitat insa de greselile ei si s-a impus.
Inaintea decisivului a avut loc un dialog tensionat intre Halep si Darren Cahill, constanteanca parand ca refuza sa asculte sfaturile tehnicianului. Martic a inceput mai bine "decisivul", reusind un break in game-ul trei, moment in care Simona l-a solicitat din nou pe antrenor.
Indicatiile lui au ajuns unde trebuia, iar Halep, lovind tot mai puternic, a schimbat soarta partidei. Martic a cedat presiunii pusa de lidera clasamentului feminin si, in cele din urma, a parasit terenul invinsa.
Simona asteapta duelul dintre Karolina Pliskova si Naomi Osaka pentru a afla cu cine se va duela in semifinale.


                                                                                              M.D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu