miercuri, 21 martie 2018

Doamna Laura Codruţa Kovesi ia aminte şi Dumneata! Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut. Ar fi primit mită 50 milioane de euro pentru campania electorală!!!


Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut pentru 48 de ore într-un dosar care privește finanțarea campaniei din anul 2007. Ancheta vizează o tranșă de bani de 5 milioane de euro, dintr-o presupusă sumă totală de 50 de milioane, ce ar fi fost primiți de la fostul lider libian Muammar Gaddafi.
Conform informațiilor Le Monde și MediaPart, confirmate de agenția Reuters, Nicolas Sarkozy se află în prezent în fața instanțelor de poliție din Nanterre, care se ocupă de ancheta campaniei electorale din anul 2007.
Le Monde precizează că este „prima dată când Nicolas Sarkozy este audiat pe această temă de la deschiderea unei anchete judiciare în aprilie 2013”.
Potrivit ziarului, mandatul de reținere pentru fostul președinte francez este valabil 48 de ore.
El ar fi primit în total, suma de 50 de milioane de euro din partea lui Muammar Gaddafi pentru finanțarea campaniei la alegerile prezidențiale.  
Autoritățile franceze s-au sesizat după o investigație a unei publicații.
Într-un film publicat pe site-ul de investigații Mediapart, Ziad Takieddine, care l-a prezentat pe Sarkozy lui Gaddafi, insistă că a înmânat valize pline cu bani lui Sarkozy și șefului său de staff, Claude Guéant.
Takieddine spune în film: „Am deschis o astfel de valiză. Banii erau înăuntru. Am descoperit lucruri care nu ar mai trebui ascunse. Doresc să denunțe statul mafiot în care trăim în prezent. ”
Autor: Radu Ştefan
Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu