joi, 15 februarie 2018

De luat aminte! Biserica Suediei și-a pierdut credincioșii!!


În ultimii doi ani, Biserica Suediei a înregistrat un număr record de persoane care au părăsit-o: peste 80000 în 2016 şi mai mult de 90000 în 2017, spune un raport statistic recent.
Motivul principal pare a fi lipsa credinţei, însă au existat mai multe scandaluri financiare dezvăluite de Radiodifuziunea Suedeză și tabloidul Aftonbladet.
În 2017, Biserica Suediei a provocat controverse prin politica sa deliberată de a adăposti migranții ilegali, precum și abandonarea conceptului de Dumnezeu ca entitate de sex masculin. În urma recomandărilor din noul ghid al bisericii, biserica Västerås a publicat într-un ziar local, un anunț referitor la Naşterea Mântuitorului, utilizând pronumele de gen neutru, „hen”, în loc de cel de gen masculin, „han”.
Un alt motiv al retragerii din calitatea de membru al Bisericii Suediei ar putea fi şi despărțirea bisericii de stat, care a avut loc în anul 2000, titrează Lonews.
Având în vedere situația actuală, raportul a prezentat o prognoză sumbră pentru Biserica Suediei, care pare să fi intrat într–un cerc vicios, cu număr tot mai mare de retrageri şi tot mai puţine botezuri.
Biserica Suediei e o biserică evanghelică-luterană, care urmează învățăturile lui Martin Luther.
NN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu