joi, 22 februarie 2018

Comunicat de presă


22 februarie 2018
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0755-112726



Măsuri pentru siguranța traficului rutier pe DJ 109F

             La limita județelor Maramureș și Sălaj s-au reactivat căderi de stânci, de pe versant, datorită fenomenului de îngheț-dezgheț, care au pus în pericol siguranța traficului rutier pe DJ 109F. Stâncile dislocate, în cursul nopții, au ajuns pe partea carosabilă, pe sectorul de drum din județul vecin, și au blocat un sens de mers. Angajați de la SC Drumuri și Poduri SA Maramureș s-au deplasat, la fața locului, cu un utilaj și au îndepărtat stâncile de pe partea carosabilă.  Având în vedere situația de urgență produsă, prefectul județului Maramureș, respectiv prefectul județului Sălaj au numit prin ordin comisii mixte care s-au deplasat în zona afectată de căderile de stânci.
               Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Comisia mixtă s-a deplasat în teren pentru a evalua situația de urgență produsă și a stabili măsurile necesare de punere în siguranță a traficului rutier pe drumul județean. Reactivarea fenomenului căderilor de stânci s-a produs la km 10 +300. Pe versantul vestic au fost identificate formațiuni de stâncă masivă, la o distanță de aproximativ 100 metri de drumul județean, pe partea opusă cursului de apă. Acestea pot fi dislocate necontrolat, atât datorită precipitațiilor, cât și temperaturilor scăzute. Desprinderea unor noi stânci pune în pericol siguranța traficului rutier, prin producerea de evenimente nedorite, accidente rutiere care să pună în pericol integritatea fizică a persoanelor din autovehicule sau pagube materiale”.
         Măsurile pentru siguranța traficului rutier pe DJ 109F includ montarea de panouri de avertizare cu privire la căderile de stâncă, montarea de indicatoare rutiere pentru limitarea vitezei la 30 km/h, în zona sectorului de drum județean afectat de căderile de stâncă și elaborarea unor studii tehnice de specialitate (geotehnice, topografice, expertiză, devize estimative etc).
          Administratorii drumului județean (CJ Sălaj și SC Drumuri și Poduri SA Maramureș) vor monitoriza permanent sectorul de drum județean până la realizarea lucrărilor de punere în siguranță. De asemenea, situația va fi discutată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, a precizat prefectul Vasile Moldovan.
                        
         


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu