marți, 30 ianuarie 2018

Prof. Gheorghe Opriş a trecut fulgerător la cele veşnice

Consulatul României la Solotvino îşi exprimă profundul regret faţă de trecerea la cele veşnice a unei personalităţi de excepţie a românilor din dreapta Tisei, profesorul Gheorghe Opriş, fondatorul primei asociaţii social-culturale româneşti din Transcarpatia – ”George Coşbuc”, în cadrul căreia a activat până în ultima clipă.
În această ultimă calitate a avut onoarea de a reprezenta interesele comunităţii româneşti din Maramureşul Istoric în nenumărate rânduri, inclusiv în cadrul mecanismelor bilaterale româno-ucrainene de monitorizare a protecţiei pesoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.
A activat pentru o foarte lungă perioadă ca profesor de franceză, şi nu numai, în cadrul Şcolii generale-medii nr. 2 cu predare în limba română din Solotvino, fiind îndrăgit, atât de către elevi, cât şi de către colegii de muncă, cadre didicatice.
Pentru cei care l-au cunoscut, Gheorghe Opriş va rămâne un simbol al intelectualităţii româneşti din dreapta Tisei, un Om care prin respectul pentru valorile autentice româneşti va reprezenta un model pentru generaţiile viitoare.
Consulatul României la Solotvino transmite familiei îndoliate sincere condoleanţe.
Dumnezeu să îl odihnească în pace! Vineri, 26 ianuarie 2018.
Pe 27 ianuarie ar fi împlinit 60 de ani.
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

Autor: Florentin Năsui

Sursa: Graiul Maramureşului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu