miercuri, 17 ianuarie 2018

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE


Proiectul Divin, Liturghia și...Sufletul



1. „PRETUTINDENI ÎN JURUL NOSTRU SE AFLĂ DOVEZI COPLEŞITOARE ALE UNUI PROIECT DIVIN INTELIGENT ŞI BINEVOITOR...CONCEPŢIA ATEISTĂ MI SE PARE LIPSITĂ DE SENS ÎNCÂT NICI NU O POT EXPRIMA ÎN CUVINTE".

William Thomson (Lord Kelvin) (1824-1907),
Este binecunoscut pentru forma riguroasă pe care a dat-o ştiinţei termodinamicii şi pentru formularea primei legi a acesteia ( propusă iniţial de Joule) şi a celei de-a doua legi, folosind o terminologie precisă. Ambele legi conferă însă evoluţiei un cadraj neştinţific. A descoperit scara temperaturii absolute, ale cărei unităţi au primit numele de "grade Kelvin", în cinstea sa. A patentat în timpul vieţii 70 de invenţii. S-a manifestatat având o credinţă puternică în Dumnezeu.

***

2. „DUMNEZEU ESTE ÎN BISERICĂ, în cadrul ceremonialului Dumnezieştii Liturghii, acolo "în casa Tatălui Meu", acolo unde ni se dă plenar şi de unde ne cheamă: "Luaţi mâncaţi, acesta este trupul Meu... ". Beţi dintru acesta toţi, acesta este sângele Meu... ". Important este să ieşim din casă ca Zaheu vameşul, să-L întâmpinăm. IISUS ESTE LÂNGĂ NOI, TRECE PE CALE, e într-un loc anume unde şi de unde ne cheamă. Promptitudinea răspunsului nostru reprezintă toată cheia destinului nostru. Zaheu a dovedit-o şi s-a mântuit. Rămâne să vedem dacă şi cum putem şi noi s-o dovedim ". "Lumină Lină"-nr:1, 2008, New York.

  Prof. dr. Teodor Damian (1951-),
Preot, profesor universitar, poet român, eseist de factură creştin -ortodoxă, editor, important promotor cultural, stabilit în New York, SUA. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este absolvent al Seminarului Teologic Neamţ (1971), absolvent al Institutului Teologic Bucureşti (1975), Master în Teologie, Princeton SUA, şi doctor în Teologie (Fordham University, New York, 1993, şi Universitatea Bucureşti  1999 ), studii la Institutul Ecumenic, Bossey, Elveţia, 1979-80, Universitatea din Lausanne, Elveţia, 1980-83.. A participat şi prezentat comunicări ştiinţifice la peste 100 congrese internaţioane din SUA, Cipru, Finlanda, România, Japonia, Malta, Polonia, Grecia, organizând şi prezidând peste 70 dintre ele. Este inclus în diferite Enciclopedii, Istorii, Dicţionare  şi Literaturi.

***

3. „Dumnezeule, nu mǎ lǎsa pânǎ ce nu voi fi reuşit sǎ iau forma pe care o aştepţi de la mine. Nu mǎ arunca la grǎmada de fier vechi a sufletelor.”
Paulo Coelho (1947 -),
scriitor brazilian. Cărţile lui au fost publicate în 150 de ţări şi traduse în 67 de limbi. În societatea contemporană operele lui se socot clasice. Ideile de bază sunt drama şi psihologia. În anul 2003 lucrarea lui cea mai bună "ALCHIMISTUL" a fost pe locul şase în lume ca vânzări cu un tiraj de 35 de milioane de exemplare. Această carte i-a adus şi un record „Guines Boock” pentru cea mai tradusă carte (67 de limbi). Este fondatorul unui institut care-i poartă numele, şi care se ocupă cu ajutoare pentru copii şi bătrânii  din păturile defavorizate ale societăţii.

P.S. „Roadele Duhului Sfânt sunt: dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege”. (Galateni 5, 22-23)
„1001 CUGETĂRI” vol. XII,
Prof. Olimpia Mureșan L.S.R. Maramureș
Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmășanul




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu