joi, 25 ianuarie 2018

Alimente care ucid celule canceroase

Nu mai este o noutate faptul ca anumite alimente au in compozitia lor nutrienti capabili sa interfereze cu celulele canceroase si sa le omoare. Procesul este unul complex si este cu adevarat eficient daca aceste alimente cu puteri anti-canceroase sunt consumate constant, daca nu zilnic atunci macar de cateva ori pe saptamana. Una din explicatiile care sustin faptul ca exista alimente care omoara celulele canceroase este faptul ca o dieta sanatoasa este cea mai buna strategie de prevenire a cancerului.
O buna strategie care te poate pune la adapost de maladiile canceroase este reglarea aportului de calorii zilnice si de grasimi saturate. Este esentiala si calitatea alimentelor consumate, procentul de aditivi si pesticide din acestea. Referitor la calitatea alimentelor, trebuie spus ca principalul criteriu este provenienta alimentelor. Cu alte cuvinte, daca are o lista lunga de aditivi, atunci este hrana procesata de slaba calitate; daca este cultivata fara substanțe chimice si recoltata de la sol sau din surse garantate este un aliment de calitate.
Un alt element ce caracterizeaza o dieta sanatoase este consumul de alimente in functie de culoare. cat mai multa culoare in farfurie indica o dieta sanatoasa. In fapt doua treimi din farfurie trebuie umplute cu legume, fructe, cereale integrale. Este ideal ca puiul, pestele, carnea de porc si vita sa fie consumate ocazional, ideal o singura data pe zi, alternativ.
Pe langa toate aceste principii ce caracterizeaza in cateva idei o dieta sanatoasa, exista cateva alimente care sunt capabila sa distruga celulele canceroase.
1. Crucifere, adica broccoli, varza, conopida, kale, varza de Bruxelles, broccoli raab si napi. Toate sunt foarte bogate in beta-caroten, folati si vitamina C, iar o serie de antioxidanti continuti de acestea cresc metabolismul celular si regleaza capacitatea dezvoltarii si multiplicarii celulare. Acesti compusi inhibă activitatea enzimatică asociată cu inflamatiile.
Toate aceste legume contin sulforafan care are dovedite si testate proprietati anticanceroase.
2. Afinele au un nivel ridicat de bioflavonoide numite antociani, care sunt responsabile pentru culoarea albastra-violet Afinele contin quercetin, kaempferol si pterostilbena, care toate declanseaza procesul de autodistrugere a celulelor canceroase mai ales a celor localizate la nivelul plamanilor, stomacului, pancreasului si sanilor. Alte fructe cu putere antioxidanta exceptionala includ cirese, mere, capsuni si zmeura.
3. Rosiile sunt o sursa exceptionala de licopen, un compus care distruge radicalii liberi. Cercetatorii au descoperit ca licopenul se concentrează in tesutul organelor genitale si reduce riscul de aparitie a tipurilor de cancer din sfera genitala, dar si a celui esofagian, precum si afectiunile maligne ale plamanului, pancreasului, colului uterin si ale sanului. De notat este ca o ceasca de suc de rosii contin de cinci ori cantitatea de licopen comparativ cu cel dintr-o rosie.
4. Turmeric – bogat in curcumina inhiba cresterea celulelor canceroase si declanseaza procesul de distrugere al acestora. Dezavantajul pentru curcumina este ca nu este bine absorbit in intestine. Curcumina se gaseste in ardei, in ardei iutein piper. Consumat constant inhiba evolutia tutror celulelor canceroase, indiferent de zona lor de proliferare.
5. Ceai verde – rezultat din fermentarea partialaa plantei de Camellia sinensis contine catechini. Un interes deosebit pentru ceaiul verde este prezența unei substante chimice cunoscute sub numele de epigalocatechin-3-galat (EGCG), despre care s-a dovedit ca ajuta la prevenirea cancerelor vezicii urinare, a colonului, a stomacului, pancreasului si esofagului. Este perfect sa faci din obiceiul de a bea ceai verde o rutina zilnica.
Otilia Ignat, Sursa: Femeia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu