joi, 28 decembrie 2017

Gabriel Zetea: "Guvernul va asigura cel puțin același buget din 2017 pentru autoritățile locale"


 Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în Parlament s-a votat exact formula agreată anterior între guvern și structurile asociative ale aleșilor locali. ”Majoritatea PSD+ALDE din Parlament a votat exact formula de buget pentru autoritățile locale pe care a convenit-o anterior Guvernul în discuțiile cu asociațiile municipiilor, orașelor și comunelor din România, astfel încât acestea să nu înregistreze venituri mai mici în urma diminuării impozitului pe profit. Astfel, Guvernul va asigura cel puțin același buget din 2017 pentru autoritățile locale, cu excepția celor care anul trecut au încasat mai mult decât au putut cheltui. În aceste cazuri, se va acorda doar jumătate din excedentul înregistrat anul viitor.
Totodată, a fost mărită cota defalcată reținută de primării din impozitul pe venit încasat pe raza localității, de la 41,75% la 43%”, a arătat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
Liderul social-democraților maramureșeni a precizat că, în 2018, se asigură o cotă minimă de venituri de minim 750 lei/locuitori, ceea ce reprezintă un sprijin extraordinar pentru localitățile cu venituri mici. ”Se asigură totodată ca indiferent de nivelul încasărilor și de numărul de locuitori, nicio primărie de comună să nu aibă un buget mai mic de 1 milion lei, nicio primărie de oraș să nu aibă mai puțin de 3 milioane lei și nicio primărie de municipiu să nu aibă mai puțin de 5 milioane lei. La nivelul consiliilor județene, guvernul va acoperi diferența până la nivelul bugetelor de anul trecut, mai puțin jumătate din excedentul din 2017, acolo unde autoritățile nu au putut cheltui toți banii încasați. Și la nivelul județului se menține cota defalcată din impozitul pe profit de 11,25%, dar se prevede o limită minimă de 250 lei/locuitor. Dacă vor fi județe unde nu se atinge acest prag minim, Guvernul va completa diferența”, a conchis președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
Astfel, nu există criterii politice de acordare a banilor, ci formule matematice.  Se reduc decalajele, iar banii rămași necheltuiți la nivel local sunt repuși în circulație, ceea ce contribuie la dezvoltarea economică a întregii țări.


                                                                                  CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu