miercuri, 27 decembrie 2017

Cum se apără medicul clujean Mihai Lucan: „Doar Dumnezeu poate să mă protejeze”


Medicul Mihai Lucan a declarat, luni, că informaţiile potrivit cărora ar fi vrut să îl abordeze pe şeful DIICOT au fost interpretate greşit şi că este exclus ca suma de cinci milioane de lei, cu care spun procuorii că ar fi fost prejudiciat Institutul de Urologie din Cluj-Napoca, să fi ajuns la el.
Referitor la jurnalul pe care procurorii l-au găsit asupra sa, medicul le-a spus, ironic, jurnaliştilor că mai are o agendă şi că le-o dă, ca aceştia să vadă „cât de secretă e”.
În ceea ce priveşte faptul că ar fi vrut să îl abordeze pe procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, medicul a spus că informaţiile au fost interpretate greşit.
„Doar Dumnezeu poate să mă protejeze”, a mai declarat Mihai Lucan, care s-a prezentat la Poliţie, în cadrul controlului judiciar dispus în cazul său.
Medicul a negat că s-ar fi folosit de resursele Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca pentru clinica sa privată. Întrebat dacă suma de cinci milioane de ei a ajuns în conturile clinicii sale, Lucan a răspuns: „Exclus”.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui. Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanţa de reţinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziţia corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal şi suma de 5.000 euro, au declarat , pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, în jurnalul medicului ar fi nume cunoscute şi idei pe care acesta dorea să le pună în aplicare. Printre numele depistate în document, ar fi cel al şefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, fiind nemulţumit că nu reuşea să afle informaţii despre acesta. O altă persoană al căruit nume l-ar fi avut notat în carnet este procurorul DIICOT care instrumentează cauza în care este cercetat, Lucan având informaţii că este vizat de o anchetă, motiv pentru care ar fi s-ar fi documentat în ceea ce îl priveşte pe magistrat, aflând toate detaliile din viaţa lui.
Totodată, potrivit surselor judiciare menţionate, medicul ar fi notat în jurnal că avocata sa trebuie să facă un cerc protector în jurul lui, să aibă un cerc relaţional cu oameni din sistemul judiciar şi de apărare (procurori, judecători, poliţie şi SRI)
„Vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig” şi „Cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mână”, ar fi fost citatele preferate ale doctorului, potrivit notiţelor din jurnal, au precizat sursele citate.
Mihai Lucan a fost reţinut joi seara, iar vineri judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.
În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.
Potrivit DIICOT, persoanelor influente pe care le-ar fi contactat le-ar fi solicitat „ajutorul în scopul preîntâmpinării/ limitării eventualelor consecinţe de natură să îl vizeze în urma rezultatelor controlului respectiv sau, după caz, realizarea unei conexiuni cu Ministrul Sănătăţii, o parte dintre cei cu care a intrat în conexiune în aceiaşi zi fiind identificaţi în persoana martorului OŢEL IOAN, fostul şef al Serviciului de Crimă Organizată Cluj, numitul MAGHIAR FLORIN, la data faptelor în funcţia de Procuror General al Parchetului Curţii de Apel Cluj, solicitându-le ambilor să se întâlnească, pe ,,MARTINEL”, persoană de sex femeiesc neidentificată încă, căreia i-a comunicat că activitatea sa interesează DIICOT, pe şoferul ,,LEO”, identificat în persoana martorului TODOR ALIN IONEL LEON căruia i-a cerut să ia un sac pe care să-l transporte a doua zi la ICUTR”.
NN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu