marți, 21 noiembrie 2017

Record al sumei trimise în Țară de românii din străinătate! 2,45 miliarde de euro au ajuns în România de la Diaspora românească! Ce le dă statul român înapoi? NIMIC!


Transferurile personale de bani de la persoanele care lucrează în stăinătate înspre România au atins anul trecut 2,45 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel de după 2010 și al patrulea cel mai ridicat din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat. Românii din diaspora au trimis cu 12,5% mai mulți bani în țară decât în 2015, când valoarea transferurilor a fost de 2,17 miliarde de euro, transmite Romanian Global News.
Sumele trimise anul trecut sunt egale cu cele din 2010, dar sub nivelurile de dinainte de criză. Recordul a fost atins în 2008, când românii au trimis în țară 5,15 miliarde de euro. În 2016, cele mai mari intrări de transferuri personale au fost în Portugalia (3,3 miliarde de euro), Polonia (3 miliarde de euro), Marea Britanie (2,5 miliarde de euro) și România, potrivit www.profit.ro. Cele mai mari surplusuri la nivelul transferurilor- intrări minus ieșiri- sunt înregistrate în Polonia, Portugalia (+2,8 miliarde de euro) și România (+2,2 miliarde de euro). Cele mai mari deficite sunt cele din Franța (-9,4 miliarde de euro), Mare Britanie (-4,6 miliarde de euro), Germania (-4,2 miliarde de euro) și Italia (-4 miliarde de euro), acestea fiind și o parte dintre țările predilecte pentru migrația din România.
Spania, o altă țară cu o diasporă românească numeroasă, prezintă date doar pentru ieșirile de bani (6,8 miliarde de euro). Circa cinci milioane de români lucrează temporar sau permanent în străinătate, potrivit estimărilor pe baza datelor de la consulatele României. Dintre aceștia, în jur de patru milioane s-au stabilit în afara țării, cei mai mulți în interiorul Uniunii Europene.
Ce dau autoritățile române înapoi Diasporei? Mai nimic!
Înființarea unei fantome de minister cu un buget de doi bani, dar care ca urmare a legislației proaste și a incompetenței resursei umane nici măcar acești doi bani nu sunt utilizați eficient în beneficiul românilor de pretutindeni. A compara ce face acest așa zis minister cu ce fac autorități similare din Ungaria, Polonia sau Germania este aproape penibil.
Românii de pretutindeni au cerut înființarea unui minister încă din anii 2000, dar nu s-au gândit la o formă fără fond, care este mai mult un fel de agenție de turism decât un minister care ar trebui să răspundă nevoilor identitare a celor 12 milioane de români din afra frontierelor României.

                                                                      Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu