joi, 14 septembrie 2017

Scriitori maramureșeni în revista Constelații Diamantine sau toamna se numără roadele literaturii maramureșene




            Săptămâna trecută a apărut în variantă electronică numărul 8 al revistei Constelații Diamantine din Craiova. Așa cum ne-am obișnuit revista găzduiește în paginile sale o literatură contemporană de înaltă calitate din toate zonele țării. Din această revistă nu lipsesc nici scriitorii maramureșeni cu care ne-am obișnuit aproape în fiecare număr al acestei reviste.
            În numărul acesta eseistul și poetul George Petrovai publică un interesant articol intitulat, Religia sau nevoia stringentă a omului de Transcendent (paginile 15-17); Olimpia Mureșan publică o cronică despre volumul Jurnal de Milian Oros, Oros sau Radiografia clipei (pagina 40).
 În paginile dedicate poeziei sunt prezenți poeții Gelu Dragoş (pagina 19) cu poemele Ținutul închis, E târziu și Strigătură-descântec și Marian Hotca (pagina 45). Poetul și învățătorul Marian Hotca publică un număr de șase poeme: cercuri, strada hornului, fum, spectru #1, spectru #2, spectru #3. Marian Hotca a mai publicat în luna aceasta și în alte patru reviste prestigioase din țară. Este vorba despre revistele: Tribuna, Convorbiri literare, Agora Literară și Discobolul. 
            Tuturor scriitorilor din Nord le dorim o activitate literară cât mai intensă și o toamnă încărcată de roade literare.


                                                                                                  Hotca Marian 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu