sâmbătă, 23 septembrie 2017

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE (III)


„A.D.N.-ul nostru și...Dumnezeu”



1. "Legătura noastră cu Dumnezeu se face la început prin CREDINŢĂ; apoi continuă prin NĂDEJDEA în El şi se perfecţionează, se plineşte prin virtutea IUBIRII" care este legătura desăvârşirii" (Coloseni 3, 14).  "IUBIREA" este "cetatea mamă" sau "capitala virtuţior"; acela care a dobândit iubirea se eliberează de tirania patimilor şi, pe aripa virtuţilor, se înalţă la ceruri şi Îl vede pe Dumnezeu, cât este cu putinţă firii omeneşti"(Teodor al Edesei). IUBIREA  este puterea prin care devenim asemenea lui Hristos, ne transformăm în El, viaţa Lui devine viaţa noastră, virtuţile lui devin virtuţile noastre; IUBIREA ne înalţă până la statura Lui".
Nicolae Mladin (1914-1986),
Mitropolit al Ardealului, profesor de teologie

***

   2. în cartea sa, Codul lui Dumnezeu, Gregg Braden emite ipoteza cǎ numele lui Dumnezeu este codificat, la propriu, în fiecare corp uman. Din cercetǎrile lui Gregg, reiese faptul cǎ elementele de baza ale ADN-ului – hidrogen, azot, oxigen si carbon – corespund unor litere specifice din alfabetul ebraic, care se traduc apoi în unul dintre numele originale ale lui Dumnezeu. El crede cǎ, în momentul în care ne vom da seama cǎ semnǎtura lui Dumnezeu este conţinutǎ în celulele fiecǎrei persoane de pe Pǎmânt, omenirea va avea dovada de care are nevoie, pentru a învinge rǎul cu binele. Dacǎ numele lui Dumnezeu este conţinut în însuşi ADN-ul nostru, atunci este logic sǎ credem cǎ EL stǎ la baza vieţii.

***


3. ”Nu este înţelept care să nu aibă smerenie. Şi cel ce nu are smerenie nu se va înţelepţii. Nu este om smerit la cuget care să fie lipsit de pace. Şi cel lipsit de pace nu e nici smerit la suflet. Unde lipseşte smerenia, e superficialitate, e platitudine, e orizont închis, e sărmana înfumurare care trezeşte zâmbetul de milă. În adâncurile nedifinite şi pline de taină, Dumnezeu trăieşte numai în cel smerit”.
 Dr. Academician Dumitru Stăniloaie (1903 -1993),
preot, profesor, scriitor bisericesc, gânditor creştin, traducătorul ”Filocaliilor
P.S. Iubite cititorule!- „Dumnezeu să te binecuvinteze și să te păzească te tot răul; Să caute Domnul asupra ta cu fața veselă și să te miluiască! Să-și întoarcă Domnul fața Sa către tine și să-ți dăruiască pace”     (Numeri 6, 24-26).

Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmășanul
Prof. Olimpia Mureșan-Ulmeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu