miercuri, 13 septembrie 2017

[Europe Direct Maramures] Discursul presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker despre starea Uniunii Europene 2017


"Europa este, înainte de toate, o Uniune a libertății. Libertate, nu opresiune și dictatură, pe care continentul nostru le cunoaște prea bine, iar din păcate țările din Europa centrală și de est cu atât mai mult. Libertate să ne spunem părerea, fie că suntem simpli cetățeni sau jurnaliști – o libertate pe care de prea multe ori o considerăm ca fiind un dat. Pe aceste libertăți s-a construit Uniunea. Dar libertatea nu ne pică din cer. Trebuie să luptăm pentru ea. În Europa și peste tot în lume", a declarat președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în discursul privind starea Uniunii Europene 2017.

Mesajele privind contribuția României la viitorul Uniunii Europene, precum și detalii despre discursul integral, scrisoarea de intenție transmisă președintelui Parlamentului European și președintelui Consiliului European și foaia de parcurs pentru viitorul Europei sunt disponibile în comunicatul de presă din pagina:


Roxana MOREA
Consilier de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu