luni, 25 septembrie 2017

Comunicat de presă

25 septembrie 2017
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0755-112726

Sindicaliști din Confederația ”Cartel Alfa” au pichetat
Prefectura Maramureș


               La acțiunea de pichetare a Instituției Prefectului-Județul Maramureș au participat aproximativ 100 de persoane. O delegație condusă de președintele filialei maramureșene ”Cartel Alfa” Gheorghe Florin Hossu a fost primită de prefectul Vasile Moldovan. Au fost purtate discuții, iar sindicaliștii au înaintat două memorii.
    Președintele ”Cartel Alfa” filiala Maramureș, Gheorghe Florin Hossu a declarat că au fost demarate o serie de acțiuni de protest, la nivel național, având ca revenficări principale: blocarea transferului taxelor sociale alae angajatorului de către angajați, respectiv modificarea Legii nr. 62/2011, pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor cinci confederații sindicale înaintată Guvernului. De asemenea, a sesizat reprezentantul Guvernului în teritoriu cu privire la probleme din unitățile administrativ-teritoriale Budești și Cicârlău, unde nu s-au achitat salariile asistenților personali. O altă discuție a vizat eventuala preluare de către Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a centrelor de adulți și copii, cu solicitarea preluării actualului personal de serviciu existent. 
     Președintele sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” Sighetu Marmației, afiliată la ”Cartel Alfa”, Sorin Bodran a prezentant revendicări cu privire la aplicarea Legii salarizării unitare, prin renunțarea la intenția de introducere a contribuțiilor în salariul de bază al angajatului, eliminarea sumelor aferente sporurilor pentru condițiile de muncă la 30% din suma salariilor de bază stabilită, acordarea drepturilor de hrană, prin tichete de masă sau norme de hrană echivalente, introducerea personalului nemedical în anexa specifică sectorului sănătate și aplicarea sporurilor pentru întreg personalul din unitățile sanitare. O altă solicitare a fost de organizare a unui seminar regional pe tema serviciilor sociale pentru copii și adulți, în scopul de a beneficia de experiența asistenților sociali și a servciilor oferite.
           Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Voi întreprinde demersurile necesare pentru informarea Guvernului României despre solicitările dumneavoastră. În privința salarizării asistenților personali din comunele Budești și Cicârlău von efectua verificări, prin Corpul de control al prefectului. Vom purta discuții cu reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului și vom discuta toate problemele ridicate la nivel de județ în Comisia de Dialog Social”.
          Federația Solidaritatea Sanitară și Confederația Cartel Alfa vor picheta simultan, în această săptămână, Ministerul Muncii și Justiției Social și Ministerul Muncii pentru revendicările menționate.
          Instituția Prefectului-Județul Maramureș a înaintat, la nivel central, o adresă cu revendicările sindicale, discuțiile purtate și memoriile înaintate de către liderii sindicali maramureșeni.
           


Instituția Prefectului – Județul Maramureș 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu