sâmbătă, 16 septembrie 2017

Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare. Agenda evenimentelor culturale din săptămâna 18-22 septembrie 2017



Marţi, 19 septembrie

ora 17, Sala de conferinţe

Prezentare interculturală a Spaniei

            Voluntarii Inma și Jorge, găzduiți în Baia Mare în proiectul IN4EVS, pe o perioadă de 12, respectiv 8 luni, vor pregăti o seară cu specific spaniol.
            Cei prezenți vor putea învăța despre dialectele vorbite în fiecare regiune a Spaniei, despre siturile culturale UNESCO din această țară și despre curiozități spaniole. Voluntarii vor pregăti un dans tradițional de petrecere și vor servi bucate gătite de ei, cu specific mediteranean. Participanții la eveniment vor avea șansa să ia parte și la un concurs de întrebări despre Spania, cu premii surpriză.

Joi, 21 septembrie


ora 15, Sala de conferinţe
            Filiala Maramureş a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România sărbătoreşte ediţia a XIII-a a Zilei Naţionale a Contabilului Român.
            În cadrul acestui eveniment vor fi premiate cele mai bune societăţi membre CECCAR, de către preşedintele filialei conf. univ. dr. Ighian Diana. Totodată directorul filialei, Dan Ioana va acorda diplome de onoare.
            Sunt invitaţi să participe membrii filialei, specialişti din mediul de afaceri şi reprezentanţi ai  instituţiilor locale şi centrale.


ora 18, Salonul Artelor
            Varadinum Photo School Oradea în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează vernisajul expoziţiei de fotografie intitulate „Armonii vizuale”, a participanţilor la cursul „Fotograf” la Baia Mare, curs acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, lector/coordonator Adela Lia Rusu. Expoziţia va putea fi vizitată în Holul mare al bibliotecii, în perioada 22-29 septembrie 2017.
            Invitaţi speciali: Felician Săteanu, consultant artistic, Modern Symphony Band.

Vineri, 22 septembrie

ora 13, Sala de conferinţe

            Va avea loc premierea concursului „Cărţile Anului 2016”, eveniment organizat de Asociaţia „Nord Literar” în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.     

ŞTEFAN SELEK    

Un comentariu:

  1. Actiunile desfasurate la biblioteca judeteana sunt extrem de interesante si nu sunt deloc o raritate. Felicitari pentru eforturile depuse!

    RăspundețiȘtergere