joi, 28 septembrie 2017

Berea specială a festivalurilor germane, adusă în premieră la Cluj, la Herbstfest2017


Peste 4000 de litri de bere 100% nemțească vor fi aduși direct de la Stuttgart anul acesta, la Herbstfest 2017- Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, ediția a șasea, care are loc între 29 septembrie și 1 octombrie în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Acestora li se vor adăuga 1100 de kg, adică 3.300 metri de wurști (cârnați nemțești).
Furnizorul de bere al festivalului german din Cluj Napoca este Dinckelacker, iar printre sortimentele puse la dispoziția petrecăreților este și unul special ”de festival”, Schwaben Bräu Festbier, berea servită la mai multe petreceri de acest fel din Germania. Drafturile de bere vor fi și ele speciale: vor avea un litru și vor fi servite de fete îmbrăcate în Dirdnl (costum tradițional nemțesc).
”Fetele vor încerca să ducă acele halbe de 1 litru. Se vor ”asorta” cu cârnații ”la jumătate de metru” pe care îi vom servi, alături de alte bunătăți făcute cu ajutorul unui bucătar german: ciolan copt, rasol alb cu sos brun, Schäschlik (frigarui), Käsespätzle, sau turtă dulce după o rețetă tradițională”, a detaliat Attila Kulcsar, managerul Avalon Events, co-organizator al festivalului.
Potrivit acestuia, Herbstfest a crescut în amploare de la un an la altul, atât din punct de vedere logistic, cât și în privința activităților disponibile și tematicilor ridicate în dezbaterile organizate sub umbrela festivalului, în cele trei zile.
                                                                                                 Napoca News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu