joi, 28 septembrie 2017

AUXILIARELE SE ÎNTORC ÎN ŞCOLI. DECIZIA ANUNŢATĂ DE MINISTERUL EDUCAŢIEI


 Ministerul Educatiei Nationale Liviu Marian Pop a publicat Metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar si Metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar. Incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial, timp de 10 zile vor fi depuse la Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), in format electronic, propunerile de auxiliare didactice. Dupa ce vor vi evaluate, se va stabili ce auxiliare se vor intoarce in scoli.

Comisiile de evaluare si avizare vor stabili in termen de 30 — 60 de zile ce auxiliare didactice indeplinesc criteriile de conformitate prevazute de metodologie, conform unei proceduri ce va fi disponibila pe site-ul CNEE. Lista auxiliarelor didactice (aprobate prin ordin al ministrului sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atributii in domeniu) va fi publicata, de asemenea, pe site-ul CNEE. Din acel moment, acestea vor putea fi utilizate in unitatile de invatamant preuniversitar.

Auxiliarele didactice propuse pentru aprobare sau avizare se depun la sediul CNEE pe suport electronic (CD, DVD) in format PDF, impreuna cu anexele 2 si 3, completate.


Metodologia presupune ca "auxiliarele didactice supuse aprobarii / avizarii trebuie sa vizeze in mod explicit formarea competentelor generale si / sau a celor specifice ale elevilor si sa corespunda cerintelor curriculumului national si programelor pentru olimpiadele scolare, aprobate prin ordin de ministru, in vigoare".

 MEN precizeaza ca in Monitorul Oficial nr. 762/25 septembrie a aparut Hotararea Guvernului nr. 683/21.09.2017 pentru modificarea HG nr. 1.401/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului National de Evaluare si Examinare. Prin acest act normativ adoptat de Executiv, CNEE a primit atributii in domeniul avizarii/evaluarii auxiliarelor didactice.

Autor: Gavrila Cristina

Sursa: PortalInvatamant

Un comentariu:

  1. Se termina anul scolar,pana vor fi aprobate!Oricum,ce mai facem cu ele la mijlocul anului scolar,daca le-am avea mai devreme?Noi ,dascalii,suntem geniali,ne adaptam repede si gasim solutii.Se plange cineva? Vom fi vreodata uniti ca sa putem sa ne facem auziti?

    RăspundețiȘtergere