miercuri, 27 septembrie 2017

A apărut “Agora Literară“ nr.33, septembrie 2017


Revista „Agora literară”,editată de Liga Scriitorilor Români, cu nr.33, a împlinit zece ani de când apare trimestrial, fiind cea mai “ în vârstă“ publicație din cele 18 reviste pe care le editează această organizație profesională. Având redactor șef pe omul cu mare experiență în domeniu, e vorba de scriitorul Iulian Patca, și numărul acesta cuprinde un evantai policrom de creații literare ale autorilor români din țară și străinătate. Grafica semnată de pictorul și scriitorul Lazăr Morcan, la 75 de ani, dă, ca de obicei, o acuratețe și o viziune plastică originală coperților și celor 32 de pagini ale revistei.
Poeziile semnate de Ovidiu Purdea Someș, prezentate de Ion Cristofor, deschid revista, alături de poezia lui Florin Iordache care aduce o “Închinare “lui Eminescu.
Sumarul revistei cuprinde poezii semnate de: Costinel Petrache, Mariana Popa, Ovidiu Vasile,Traian Vasilcău, Al.Florin Țene, Pușa Lia Popan, Liviu Zanfiresu, Ioan Benche, Aurel Rău, Ionuț Țene, Radu Vida, Ion Constantinescu, Viorica Popescu, Ligya Diaconescu, Florin T. Roman, Lucia-Elena Locusteanu, Ovidiu Vasile, Regeczy Szabina Perle, Mircea Dorin Istrate și mulți alții, sunt scrise în diferite genuri, în care descoperim o lirică vibrantă și originală, încărcată de o trăire autentică a eului.
Eseurile semnate de Ana Cristina Popescu și Lucia Cosmina Vlad abordează tema timpului și a cercului mitologic, iar cronicile semnate de Voichița Pălăcea Vereș, Iulian Patca, Antonia Bodea, Radu Vida, Mircea Daroși, sunt cărți de vizită pentru volumele apărute ale confraților Titina Nica Țene, .Florin T. Roman, Al.Florin Țene,Toth Arpad și alții.
Din evantaiul prozelor scurte publicate remarcăm cele semnate de Mihaela Rașcu, Gheorghe Răducan, Gheorghe I.Gheorghe, Ramiz Gjini și Valeria Florea Dascăl.
Și acest număr al revistei Agora Literară se remarcă prin calitatea lucrărilor publicate și diversitatea genurilor găzduite în paginile acesteia, unde scriitori români de pe întreg mapamondul își găsesc spațiul ospitalier pentru operele lor.
Al.Florin Țene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu