sâmbătă, 29 iulie 2017

Însărcinatul cu afaceri al României, convocat de MAE-ul rus. Moscova cere anchetă și explicații după ce avionul vicepremierului Rogozin a fost întors

Moscova anunță un protest hotărât împotriva României după ce avionul cu care călătorea vicepremierul Dmitrii Rogozin și care s-a pornit la Chișinău – a fost întors din drum. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat Însărcinatul cu Afaceri al României la Moscova, Viorel Cojocaru, pentru a-i fi adusă la cunoștință reacția autorităților ruse.
Moscova a subliniat că acțiunile Bucureștiului au pus în pericol „securitatea a mai bine de 160 de pasageri care e aflau în acel avion”.
Rusia consideră acest incident drept o provocare deliberată, care va provoca deteriorarea gravă a relațiilor bilaterale și somează autoritățile române să efectueze o anchetă minuțioasă cu prezentarea explicațiilor de rigoare.
Viceministrul rus de Externe, Grigory Karasin, a catalogat acțiunile Bucureștiului un demers aflat „la un pas de huliganismul internațional. Acest gest poate fi considerat decât unul profund anti-rusesc și nepoliticos”, a declarat Karasin.
Avionul cu care delegația rusă a zburat de la Moscova la Chișinău, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria, și să revină în Rusia. Prin urmare, aeronava a aterizat la Minsk.

Radu Ștefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu