vineri, 28 iulie 2017

Activitatea Instituției Prefectului – Județul Maramureș în primul semestru al anului 2017



În cursul primului semestru al anului 2017, Instituția Prefectului – Județul Maramureș a desfășurat o activitate intensă, atât la nivelul Cancelariei Prefectului, cât și al Serviciului Afaceri Europene, Dezvoltare Economică și Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate și al Serviciului Verificarea Legalității, Aplicarea Actelor Normative și Contencios Administrativ,  aceasta fiind în conformitate cu atribuțiile prefectului ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Paleta de activități  desfășurate a fost vastă, de la elaborarea unor documente programatice la nivelul județului având ca bază Programul de guvernare și politicile naționale, monitorizarea planurilor de măsuri pentru aceste documente, stabilirea unor lucrări de investiții și proiecte prioritare, la verificarea legalității unor acte administrative și aplicarea legilor cu caracter reparatoriu, de la pași făcuți pe drumul informatizării activității pe diferite paliere, la proiecte de suflet, cum au fost donațiile de carte către românii și volohii din Ucraina sau taberele pentru copii ucraineni, unii dintre ei afectați de război.
Cu siguranță, munca noastră nu a fost lipsită de obstacole, de reticențe și chiar de blocaje. Pe unele am reușit să le depășim, altele vor trebui rezolvate în viitor. Trebuie precizat, însă, că, în ciuda persistenței imaginii unui funcționar public care se plictisește la serviciu, realitatea este alta la Instituția Prefectului, iar Raportul activității instituției pe primul semestru al anului 2017  (http://www.prefecturamaramures.ro/comunicat/activitatea-institutiei-prefectului-judetul-maramures-in-primul-semestru-al-anului-2017/) demonstrează asta. Este, de altfel, firesc ca administrația județeană să muncească în slujba comunității, fără să se plângă și fără să se laude, doar cu multă transparență și onestitate.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț și subprefectul Gavriș Ardelean lasă în urmă numeroase proiecte în curs de aplicare, care vor trebui preluate de noua conducere a județului și duse mai departe (http://www.prefecturamaramures.ro/event/proiecte-in-curs-de-derulare-la-institutia-prefectului-judetul-maramures/).

                      Instituția Prefectului – Județul Maramureș     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu