vineri, 28 iulie 2017

24 de proiecte au fost votate de aleșii județeni în ședința ordinară de joi, 27 iulie 2017. 1 milion de lei au fost împărțiți pentru susținerea cultelor religioase



În ședința ordinară de joi, 27 iulie 2017, aleșii județeni au votat 24 din cele 27 de proiecte prinse pe borderoul ordinii de zi, trei fiind retrase la începutul ședinței de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, deoarece documentația acestora nu a fost finalizată. Astfel, s-a votat aprobarea modificării bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2017 și s-au repartizat sumele din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017.
Un alt proiect a vizat contribuția Consiliului Județean la diferite acțiuni din rezerva bugetară, fiind votate, totodată, și noile salarii de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual ce fac parte din familia ocupațională ”Administrație”, din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Maramureș și din serviciile publice din subordinea acestuia. Aleșii județeni au aprobat și darea în folosință gratuită Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest a unui spațiu din domeniul public al județului Maramureș, dar și retragerea unui spațiu din administrarea Muzeului de Mineralogie ”Victor Gorduza”.
În cadrul ședinței Consiliului Județean de joi, 27 iulie 2017, s-a aprobat și repartizarea sumelor reprezentând forme de sprijin pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, suma totală fiind de 1 milion de lei. Un alt proiect votat de consilierii județeni a fost cel privind alocarea de sume pentru finanțarea nerambursabilă a unor nevoi culturale de urgență. Aleșii județeni au aprobat și atribuirea licențelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, dar și modificarea Programului de transport 2014 – 2019 prin schimbarea capetelor de traseu, a orelor din graficul de circulație a unui traseu și introducerea unei stații.
Un proiect generos de care vor beneficia preșcolarii care din această toamnă vor intra în clasa 0, prevede încheierea unui Acord de parteneriat între Consiliul județean Maramureș, Inspectoratul Școlar și UAT-uri, în vederea realizării proiectului ”Primul ghiozdan”.
Alte proiecte care au fost votate de consilierii județeni au făcut referire la aprobarea Monografiei economico – militare a județului Maramureș, dar și a unui protocol de colaborare între Ministerul Turismului și Județul Maramureș.
Cu unanimitate de voturi, aleșii maramureșeni au aprobat Declarația de intenție privind sprijinirea organizațiilor neguvernamentale de tineret din județul Maramureș, precum și sprijinirea candidaturii Municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Tineretului din România 2018 – 2019.

                                                                                
                                                                                   CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu