joi, 29 iunie 2017

O informaticiană din Galați a făcut infarct în timpul Bacalaureatului. Informaticiana a fost răpusă de stres, la locul de muncă

Poliția, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul Școlar Galați au demarat o anchetă, după ce Rozina Miron a murit în timpul Bacalaureatului, la Galați. Medicii susțin că informaticiana a suferit un infarct în timp ce înregistra contestațiile la proba scrisă la limba și literatura română. Apropiații susțin că femeia s-a stins pentru că ar fi fost persecutată de conducerea Colegiului Național „A.I. Cuza”. Rozina Miron a lăsat în urmă doi copii minori.
Femeia, în vârstă de 43 de ani, se afla, luni seara, la serviciu, pentru că era secretar al comisiei de Bacalaureat din cadrul Colegiului Național „A.I. Cuza” din Galați, informează Mediafax.ro.
Informaticiana a leșinat, în timp ce introducea datele contestațiilor depuse la proba scrisă de limbă și literatură română. Dumnezeu s-o odihnească în pace!
Moartea ei fulgerătoare a ridicat imediat suspiciuni în rândul colegilor. Apropiații susțin că informaticiana ar fi avut un conflict cu conducerea școlii.
Rozina Miron era persecutată de directoarea Colegiului, susține un lider de sindicat din Galați.
„Am fost contactat în data de 23 iunie, mi-a dat un apel şi mi-a relatat că este în conflict cu doamna directoare, că nu mai suportă persecuţiile la care este supusă şi că vrea să vin în şcoală să mediez conflictul. A încercat cu ajutorul liderei de sindicat din şcoală, dar că nu a putut să o ajute prea mult. Nu mi-a dat detalii de la ce a pornit conflictul, dar se cunoştea că este marcată de acest conflict. Mi-a spus că este în comisia de Bacalaureat şi m-a rugat, ceea ce m-a impresionat foarte mult, că vrea să intervin pentru medierea conflictului după terminarea examenului de Bacalaureat….Din ce mi-a arătat o doamna de aici ştiu că luni seara la ora 18.09 ar fi murit, i s-a făcut rău aici în liceu. Dacă începuse programul la ora 7.00, era ora 18.00, deci 11 ore de muncă, am înţeles din unele discuţii că făcuse, să zic aşa, naveta între acest liceu şi Liceul Vasile Alecsandri, pe căldura care a fost ucigătoare. Cred că s-au adunat mai multe aspecte”, a declarat Adrian Andrăşescu, liderul Sindicatului Liber Educaţia afiliat la Sindicatului Cadrelor Libere din Învăţământ, pentru sursa citată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu