miercuri, 21 iunie 2017

Motiunea a trecut. Guvernul Grindeanu a fost demis!

Pentru prima oara in istoria Romaniei, un guvern a fost demis de propriul partid. Guvernul Sorin Grindeanu a picat, miercuri, in urma votului motiunii de cenzura. Mingea este acum la presedintele Klaus Iohannis, unde majoritatea parlamentara va merge cu propunere de premier, in perioada urmatoare.
241 de parlamentari au fost in favoarea motiunii, cu 8 peste minimul necesare. Majoritatea alesilor au aratat bilele inainte sa le bage in urne. Primele calcule arata ca parlamentari ai minoritatilor nationale au contribuit la votarea motiunii de cenzura.
Presedintele PSD Liviu Dragnea a sustinut de la tribuna ca, desi Guvernul Grindeanu "a performat binisor", el isi doreste mai mult, astfel ca motiunea trebuie votata. In schimb, Grindeanu a acuzat jocurile facute de conducerea PSD si inainte de izbucnirea scandalului, dar si mai ales in ultima saptamana, aratand ca Dragnea a facut zeci de promisiuni de posturi de ministru sau secretar de stat alesilor ca sa obtina sprijinul lor la motiune.
Chiar si Victor Ponta a anuntat ca Dragnea i-a propus sa-si aleaga unde vrea sa fie ministru, doar sa sustina motiunea.
Pentru ca motiunea sa treaca, era nevoie ca 233 de parlamentari sa voteze azi in favoarea acesteia. PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa exista alesi din ambele partide care au fost in favoarea lui Sorin Grindeanu.
Iata si care au fost reactiile lui Grindeanu si Dragnea, precum si ale altor politicieni, in orele de dupa votul pe motiunea de cenzura
La ora 13:51, se anunta rezultatul oficial al motiunii de cenzura. Au fost 251 de voturi, dintre care 241 au fost "pentru" si 10 "impotriva". Sunt aplauze furtunoase in sala. Grindeanu cade, motiunea a trecut!
Televiziunile romane de stiri transmit imagini cu Victor Ponta care a ramas singur in bancile Parlamentului. Sursa ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu