miercuri, 21 iunie 2017

LPF a anunţat echipa ideală a sezonului 2016-2017 din Liga I

Echipa sezonului şi descrierile făcute jucătorilor de către Revista LPF:
 Portar:
Florin Niţă (FCSB/29 ani/29 jocuri) - A avut nu mai puţin de 47 de intervenţii decisive, dintre care 20 în play-off.
 Fundaşi:
 Romario Benzar (Viitorul/25 ani/34 jocuri) - Din postura de căpitan, şi-a condus echipa spre un succes istoric. Şi-a trecut în cont un gol şi 6 pase decisive. Totodată, a strâns 8 prezenţe în echipa etapei, cele mai multe dintre toţi cei 448 de jucători cu minute în ediţia 2016/2017.
 Ionuţ Larie (CFR Cluj/30 ani/36 jocuri) - Cel mai bun fundaş al CFR-ului, una dintre echipele ale cărei defensive s-a remarcat în sezonul 2016/2017. A fost prezent pe teren în toate cele 36 de jocuri, timp în care a marcat de două ori şi a oferit două assisturi.
 Kevin Boli (Viitorul/26 ani/33 jocuri) - A avut un sezon fantastic! Pe lângă prestaţiile sigure din defensivă, unde a fost ca o stâncă în faţa adversarilor, s-a dovedit a fi periculos şi în ofensivă. A contribuit cu 3 goluri, o pasă decisivă şi cu un penalty obţinut.
 Marko Momcilovic (FCSB/30 ani/32 jocuri) - Două goluri, două assisturi şi două penalty-uri obţinute în 32 de jocuri. A avut un procentaj de 83% pase reuşite pe meci, unul excelent pentru un fundaş de bandă.
 Mijlocaşi:
 Sergiu Hanca (Dinamo/25 ani/33 jocuri) - Inspiraţia lui Ioan Andone de a-l urca în linia de mijloc l-a transformat pe acesta în unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1 Orange. A marcat 9 goluri şi a pasat decisiv de 10 ori.
 Constantin Budescu (Astra/28 ani/27 jocuri) - Cel mai bun decar din campionat! Pe lângă cele 6 reuşite, a mai izbutit şi 12 assisturi, devenind cel mai bun pasator decisiv al sezonului, dar şi jucătorul cu cele mai multe pase de gol activ pe prima scenă, 41 în 142 de jocuri.
 Florinel Coman (Viitorul/19 ani/28 jocuri) - A avut evoluţii formidabile, în special în partidele jucate în 2017, an în care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de 5 ori. 6 goluri, 3 pase decisive, 3 penalty-uri scoase şi cea mai bună medie de driblinguri reuşite din campionat, 5 pe meci.
 Atacanţi:
 Andrei Ivan (CS U/20 ani/33 jocuri) - Liderul tinerilor jucători cu minute în ultimul sezon de Liga 1 a fost decisiv în calificarea "Ştiinţei" în cupele europene. Cifre excelente în ediţia recent încheiată: 9 goluri, o pasă decisivă, 4 penalty-uri obţinute şi 7 prezenţe în echipa etapei.
 Adam Nemec (Dinamo/31 ani/28 jocuri) - Extrem de periculos în faţa porţii, a marcat de 11 ori, golurile sale având un rol determinant în clasarea "alb-roşilor" pe podium, după o pauză de 8 sezoane. În play-off, a fost jucătorul care a câştigat cele mai multe dueluri în atac, 96.
 Denis Alibec (Astra/FCSB/26 ani/27 jocuri) - Un fotbalist "de clasă", cu gleznă fină, capabil să destabilizeze orice apărare adversă. 11 goluri, 5 pase decisive şi două penalty-uri obţinute sunt cifrele celui mai scump transfer realizat între două cluburi din România.
 Antrenor:
 Gheorghe Hagi (Viitorul/52 ani) - A câştigat campionatul fără a se abate de la principalul obiectiv al clubului, promovarea tinerilor. Adeptul unui joc ofensiv, a imprimat perfect acest stil şi jucătorilor, care au oferit un fotbal apreciat pe orice stadion din România.

Notă. Au fost incluşi numai jucătorii care au evoluat în ambele faze ale competiţiei, sezonul regulat şi play-off/out.

                                                                          Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu