luni, 19 iunie 2017

ÎPS Andrei: „În toate neamurile, Dumnezeu a lăsat să fie sfinți”

În duminica a doua după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a participat la sărbătoarea hramului mănăstirii din localitatea bistrițeană Telcișor-Buscatu, aflată sub ocrotirea Tuturor Sfinților, marcat așadar la o săptămână de la prăznuirea în calendare a sărbătorii Tuturor Sfinților.
Venirea Părintelui Mitropolit în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor a fost un prilej de mare bucurie duhovnicească, mai ales că luna aceasta se împlinesc 20 de ani de la sfințirea bisericii mănăstirii de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.
La Sfânta Liturghie oficiată de Părintele Mitropolit pe Altarul de vară al mănăstirii au participat oficialități locale, în jur de 1000 de credincioși din zonă și un sobor de 13 slujitori.
În cuvântul de învățătură adresat la Duminica Sfinților Români, marcată ca în fiecare an în duminica a doua după Praznicul Cincizecimii, Înaltpreasfințitul Andrei a explicat faptul că în toate neamurile, Dumnezeu a lăsat să fie sfinți. Cât despre țara noastră, Mitropolitul Clujului a evocat câteva personalități religioase cu viața sfântă, cum au fost Părinții Paisie Olaru, Ilie Cleopa sau Arsenie Papacioc.
Așezământul monahal din localitatea Telcișor Buscatu a luat ființă în anul 1995, inițial ca schit al mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului. În anul 2008 a încetat să mai funcționeze deoarece a rămas fără viețuitori. Schitul a fost reînființat în 2011, iar din 2012 a primit statut de mănăstire, titrează Radio Renașterea.
Starețul așezământului monahal, părintele Profirie Țanc a fost ridicat astăzi, 18 iunie 2017, la rangul de protosinghel.


                                                                                    NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu