sâmbătă, 24 iunie 2017

A plecat discret dintre noi un maramureşean valoros - inginer agronom Virgil GROBEI

Trebuie să recunosc că pe domnul Virgil Grobei l-am cunoscut din tinereţe. Nici nu mai ştiu dacă ne-am întâlnit datorită tatălui meu, brigadier de câmp la CAP Lucăceşti, ing. şef Ioan Zlampareţ sau datorită fratelui meu, secretarul comunei Satulung în anii 1980 şi ceva! Mai are importanţă acum când Moartea vine pe furiş şi tot mai des?!
Inginerul agronom Virgil Grobei, a fost înmormântat la 18 iunie 2017 la Cimitirul Bisericii de pe str. Vasile Lucaciu, Baia Mare. S-a născut la Finteuşu Mare, a absolvit Facultatea de Agronomie Cluj Napoca, a fost un bun atlet, dovadă diplomele cucerite de-a lungul anilor, a iubit profesia, viaţa şi sportul (a fost bun prieten cu "Domnul BASORELIEF", adică profesorul de limba română şi jurnalist sportiv Ion P. POP) şi a lucrat la absolvirea facultăţii în Satulung, Seini, Şomcuta Mare (toate localitatile cu "S"!) dar nu era o reptilă, dimpotrivă, era exigent cu dumnealui şi subordonaţii, dovadă că a fost promovat destul de repede ca director al mecanizatorilor agricoli maramureşeni! A fost iubit şi a ajutat agricultorii şi după 1990, adică după ce a trecut de la "statutul" de tovarăş la cel de domn!
Nu ştiu dacă strada pe care locuia, Agriculturii, tot dânsul şi-a dorit-o sau este pură întâmplare, dar ştiu că a iubit agricultura autohtonă şi ţara! Iar o întâlnire cu Dumnealui era o lecţie de educaţie tehnologică şi educaţie civică, o lecţie de viaţă!
Din Graiul Maramureşului, coordonat de Nicolae Goja aflăm că a fost condus pe ultimul drum de soţia Cornelia şi de fiica Anca, cu domiciliul în Canada! Şi de mulţi prieteni! Inclusiv de fermierii şi mecanizatorii de azi cărora le pasă de pământul fertil al României ca să nu rămână pustiu!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

                                                                                    Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu