vineri, 26 mai 2017

Liga Scriitorilor a scris și anul acesta o nouă pagină în Marea Carte a Zilelor Clujului

Ca în fiecare an, începând cu 2010, Liga Scriitorilor organizează manifestări culturale în cadru Zilelor Clujului, astfel joi, 25 mai, chiar în prima zi a acestor evenimente, a avut loc cenaclul “Artur Silvestri “ cu un program special având ca invitați scriitori din Iași, Gherla și Dej.
Ședința a fost deschisă de profesoara Antonia Bodea care a anunțat ordinea de zi, apoi a dat cuvântul președintelui national, scriitorul Al. Florin Țene. Acesta a subliniat faptul că ședința cenaclului “Artur Silvestri“ se desfășoară într-o zi Sfântă a Înălțării Domnului Iisus, înscriind o nouă pagină de cultură în Marea Carte a Zilelor Clujului.În continuare a prezentat și analizat cărțile primite din țară: “Elegii și nostalgii” de Florin T. Roman, “Mărturii de dincolo de moarte “ de Elena Jucan, și revista bistrițeană “Conexiuni “, editată de Palatul Culturii.
S-a trecut la alegerea noului comitet de conducere al Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor. Asfel au fost votați în unanimitate următorii scriitori: Iulian Patca, președinte, Gavril Moisa, secretar, Voichița Pălăcean Vereș, ofițer de presă, Antonia Bodea, președinta cenaclului, Alin Cucuruzan și Ovidiu Vasile, membrii. Iar în conducerea cenaclului “Artur Silvestri“au fost aleșii următorii: profesoara Antonia Bodea, președinte, Vasile B. Gădălin, vicepreședinte, Gavril Moisa, secretar.
În continuare, în cadrul rubricii ”Un autor, o nouă carte “ a fost lansat volumul ”Zâmbete vesele și triste “, de Gh.Luchian D`Aquila, în care autorul a vorbit despre cărțile și laboratorul său de creație. Tot în cadrul acestei rubrici și-a lansat cartea Pușa Lia Popan, din Gherla, intitulată “Parfum de maci sălbatici “. Cartea a fost analizată de Lucia Vlad, Nicolae Suciu, Andreea Pop, iar autoare a citit din creața sa.
După acest moment, Ilie Boiangiu și-a prezentat cărțile “Mireasa luminii“, poezii și “Eminescu” un eseu literar-filosofic Despre aceste cărți au vorbit Al.Florin Țene, Valeriu Toderici, Ovidiu Vasile și autorul.
Această interesantă manifestare s-a încheiat cu invitatul manifestării scriitorul Cristian Harnău, sosit din Iași, membru al Ligii Scriitorilor care și-a prezentat cartea “Biblia Românilor-Cum trebuie să unim Basarabia? “, volumul 2, o lucrare amplă ce se înscrie ca o avampremieră la marile manifestări ce vor avea loc la anul cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire. Despre carte au vorbit:Gavril Moisa, Iulian Patca, Al.Florin Țene, Antonia Bodea și autorul.
Viitoarea ședință va avea loc în data de joi, 29 iunie, a.c. la ora 17, la cercul Militar din Cluj-Napoca.
                                                                             Al.Florin Țene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu