marți, 4 aprilie 2017

REȚEAUA FACEBOOK – CANAL DE PROMOVARE A ARIILOR PROTEJATE


În cadrul Studiului integrat privind contribuţia ecosistemelor din ariile protejate Natura 2000: Pricop-Huta Certeze şi Tisa Superioară la dezvoltarea durabilă a comunităților locale, un rol important în promovarea şi popularizarea anumitor materiale către publicul ţintă, predominant studenţi, dar şi cadre didactice sau ONG-uri, l-a avut pagina de Facebook.

Prin intermediul acestei platforme au fost mediatizate în special activităţile din cadrul proiectului, precum ieşirile pe teren de către membrii echipei, evenimentele de conştientizare a publicului larg în cadrul instituţiilor publice, a şcolilor sau primăriilor. De asemenea, au fost mediatizate unele rezultate obţinute, precum lansarea filmului documentar sau a diferitor articole de presă, advertoriale, a newsletter-elor proiectului. Nu în ultimul rând, platforma a fost utilizată, cu succes, şi în promovarea conferinţelor de deschidere, respectiv de închidere a proiectului.

Totodată, în scopul conştientizării unui număr cât mai mare al populaţiei despre importanţa protejării naturii, au fost distribuite diferite materiale preluate de la alţi utilizatori ai Facebookului, sau de pe website-urile a diverse ONG-uri, precum WWF România, Descoperă România Sălbatică şi altele.

În ceea ce priveşte accesările articolelor promovate prin intermediul paginii, un subiect deosebit l-au avut cele referitoare la evenimentele desfăşurate în cadrul proiectului, precum lansarea filmului documentar, expoziţia de fotografii din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, conferinţele de deschidere şi închidere a proiectului. În plus, fotografiile postate în urma evenimentelor sau a ieşirilor pe teren s-au dovedit a fi un alt important subiect de interes.


Ștefana BANC

Tehnician hidrolog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu