miercuri, 19 aprilie 2017

Profesorii sunt total nemulţumiţi de Legea salarizării

Profesorii sunt nemulţumiţi de Legea Salarizării. "Vrem majorarea cu 20% de la 1 iulie"Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiti de Legea salarizării şi iau în calcul declanşarea unor proteste în cazul în care legea va fi aprobata în forma anunţată. Nemulţumirile sunt legate de faptul că noua lege nu mai prevede majorarea cu 20% a salariilor de la 1 iulie, dar şi că există diferenţe foarte mici între anumite categorii de profesori.


 Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învatamant (LSI), a declarat ca nemultumirea este generata de nivelul de salarizare stabilit de aceasta lege.
 "Suntem nemultumiti. Pentru noi s-a stabilit un salariu fix, iar pentru alesi coeficienti. Nu este corect. Ar fi trebuit stabilita aceeasi regula pentru toti bugetarii, pentru ca este lege de salarizare unitara. Lucrurile sunt stabilite diferit. Grila stabilita de Guvern nu este multumitoare pentru noi, pentru ca nu exista o diferentiere suficienta intre profesorul debutant necalificat si profesorul debutant calificat.
 Nu este posibil sa existe o diferenta de doar 100 lei intre cel calificat si cel necalificat. Faci oricare liceu, vii in invatamant ca necalificat si ai perspectiva primirii unei sume de 3.916 lei iar profesorul care termina facultatea de matematica va avea 4.098 lei. Este jenant pentru actualii guvernanti sa gandeasca o asemenea grila", a declarat Liviu Axinte.
 O alta nemultumire porneste de la faptul ca nici majorarea salariala de 20% care ar trebui aplicata in educatie incepand cu 1 iulie 2017 nu este inclusa in proiectul noii legi a salarizarii.
"Solicitam Guvernului sa respecte acest Program de Guvernare si sa ne acorde majorarea de 20% de la 1 iulie si diferenta de pana la 50%, care este promisa la 1 ianuarie sa o dea la 1 ianuarie. Aplicandu-se etapizat am vedea o abordare riguroasa si serioasa in aplicarea acestor majorari salariale. Observam ca prin textul legii, prima majorare de care vom beneficia va fi 1 ianuarie 2018, cu o majorare de 50%. Sunt multe neajunsuri", a mai explicat Liviu Axinte.


                                                              Autor: portalInvatamant.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu