marți, 4 aprilie 2017

CUM PERCEP STUDENȚII PROBLEMELE DE MEDIU DIN ARIILE NATURALE PROTEJATE?



Un indicator important de atins în cadrul proiectului „RO02-0013 – Studiu integrat privind contribuţia ecosistemelor din ariile protejate Natura 2000: Pricop-Huta-Certeze şi Tisa Superioară la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale (SIENPHCTS)” a fost reprezentat de informarea publicului larg asupra problemelor de mediu existente în cadrul celor două arii protejate studiate.
Două astfel de sesiuni de informare au avut loc la Facultatea de Geografie și Facultatea de Știința Mediului a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, sesiuni dedicate studenților celor două facultăți. Obiectivele acestor sesiuni au constat în prezentarea problemelor și importanța privind conservarea, protecția și dezvoltarea economică din ariile naturale protejate, precum și prezentarea importanței biodiversității din cele două situri Natura 2000 Pricop – Huta Certeze și Tisa Superioară.
Cele două evenimente s-au bucurat de un interes ridicat din partea studenților, aceștia arătându-se preocupați de problemele deja existente în cele două situri, dar și interesați de măsurile care se pot lua pentru îmbunătățirea ecosistemelor din ariile protejate studiate.



În calitate de membru al acestui proiect, ca masterand, am avut posibilitatea, alături de colegii mei, de a interacționa cu studenții prezenți la aceste evenimente și de a le împărtăși acestora experiența rezultată în urma diferitelor activități implementate, de la digitizarea și crearea unor hărți la muncă de teren, organizare evenimente și promovare rezultate.


Rareș PETRIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu