miercuri, 19 aprilie 2017

Comunicat de presă - deputat PSD Marius Sorin Bota

19.04.2017



Problemele financiare ale stației pilot pentru producerea  biogazului de la Seini urmează a fi rezolvate


În urma interpelării deputatul PSD Marius Sorin Bota adresată președintelui A.N.S.V.S.A., cu privire la problemele financiare cu care se confruntă Primăria orașului Seini, județul Maramureș în legătură cu "Instalația pilot pentru producere biogaz și platforma de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd și a deșeurilor menajere - oraș Seini, județul Maramureș” din cauza unui ordin al Președintelui A.N.S.V.S.A., situația pare a-și găsi rezolvarea.
Deputatul a cerut amendarea Ordinului Președintelui A.N.S.V.S.A. nr.16/16.03.2010 în sensul excepătrii de la taxă a acestor stații pilot și a proiectelor care rezolvă probleme importante de mediu pentru comunitatea locală, nefiind vorba aici de un agent economic care se ocupă cu colectarea de gunoaie cu scopul de a face profit.
Luând în considerare argumentele expuse de deputatul maramureșean în această speță, A.N.S.V.S.A. a elaborat un proiect de Ordin privind procedura de înregistrare/autorizare sanitară veterinară a unităților și operatorilor, controlul oficial și gestionarea activității în domeniul subproduselor de origine animală ce nu sunt destinate consumului uman, conform Regulamentului CE nr.1069/2009 și ale Regulamentului CE nr. 142/2011, care este în curs de avizare juridică. În acest proiect s-a avut în vedere și speța mai sus menționată, conform căreia, unitățile pentru producerea biogazului care asigură neutralizarea gunoiului de grajd și totodată ecologizarea mediului, să fie exceptate de la plata tarifelor percepute pentru acțiunile de control sanitar veterinar, având în vedere rezolvarea problemelor privind poluarea cu nutrienți a resurselor de apă și sol. În urma avizării juridice, proiectul va fi publicat pentru dezbatere publică pe pagina web a A.N.S.V.S.A.

      Cabinetul deputatului


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu