marți, 21 martie 2017

DE LUAT AMINTE! MAGHIARII DIN TRANSCARPATIA VOR PRIMI 20 DE MILIARDE DE FORINȚI DE LA GUVERNUL UNGARIEI

Ieri, 20 martie 2017, la ceremonia  marcării Zilei comemorării  Revoluției și luptei pentru libertatea poporului maghiar, Levente Maghiar, secretarul de stat responsabil de problemele diplomatice și economice ale Ministerului Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei a declarat, că guvernul maghiar a decis să aloce pentru maghiarii din Transcarpatia un ajutor de 20 miliarde forinți.

Potrivit unor informatii neoficiale, banii vor fi alocați pentru sprijinul financiar al etniei maghiare din Transcarpatia, în plus pentru  programul  “Orizont – 2020”, care se află în curs de realizare pentru  care a fost alocat aproape un miliard de grivne.
În conversațiile private oficialii maghiari susțin că un astfel de ajutor are ca scop  să susțină maghiarii din Transcarpatia ca să nu părăsească niciodată aceste meleaguri.
“Ne dorim ca în ciuda situației economice dificile din Ucraina, maghiarii să fie asigurați financiar și să poată să întrețină decent familiile lor.

Guvernul maghiar este pregătit să acorde ajutor financiar oricărui antreprenor local, dacă acesta va acorda locuri de muncă etnicilor maghiari “, a afirmat  neoficial unul dintre oficialii maghiari.

Autor: Nina MUNTEANU
Sursa:  Agenţia Regională de Ştiri INTERREGIO NEWS                                    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu