marți, 21 martie 2017

BOR îl critică pe preotul Pomohaci pentru gestul de la înmormântarea Ilenei Ciuculete

BOR critică gesturile mai puțin sau mai mult deplasate făcute de preoți și care uimesc opinia publică fiind aspru criticate.Acesta este și cazul preotului Cristian Pomohaci, parohul bisericii din Moşuni, care a fost să se roage la biserica unde a fost depus trupul neînsuflețit al Ilenei Ciuculete. Numai că facebook-ul i-a făcut cu ochiul preotului și acesta a dorit să posteze o poză cu regretata cîntăreață. În postarea de pe Facebook părintele a scris – “O rugăciune , o lacrimă , flori și aplauze ….. Ileana Ciuculete”.
Postarea a stârnit furia utilizatorilor de internet care l-au criticat pe Pomohaci pentru că nu i-au cerut aprobarea familiei.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat, pentru Antena 3, că Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu acest gest, slujba de înmormântare fiind a oricui, fie că a fost o personalitate, ori un om simplu și trebuie să își păstreze sobrietatea maximă. ”Nu e loc de aplauze, nu e loc decât de rugăciune pentru cel plecat”, a spus părintele Vasile Bănescu.

Un comentariu: