marți, 21 februarie 2017

Utilajele de deszăpezire, la datorie


 Având în vedere atenționarea cod galben de ninsoare viscolită și vizibilitate redusă în zona de munte a județului Maramureș, valabilă azi, 21 februarie, atât Drumurile Județene, cât și Drumurile Naționale se află în acest moment în teren, acționând cu toate utilajele din bază.
În Pasul Gutâi se intervine cu 6 utilaje plus, la nevoie, un remorcher, încercându-se fluidizarea traficului. Începând din seara e 20 februarie, s-a acționat preventiv cu material antiderapant. În acest moment, există disponibile pentru Pasul Gutâi aproximativ 200 tone de sare.
În zona Cavnic, pe DJ 184, 4 utilaje de deszăpezire se află la datorie. Și pentru această zonă există momentan în stoc circa 200 tone de material antiderapant.
Le recomandăm conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu