vineri, 17 februarie 2017

S-a semnat un protocol de colaborare în domeniul fotbalului între autoritățile din Maramureș și Transcarpatia


Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Asociația Județeană de Fotbal Maramureș și Primăria Recea au organizat astăzi, vineri, 17 februarie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, o întâlnire cu reprezentanți ai Administrației de Stat Transcarpatia și ai Federației de Fotbal din Transcarpatia.
Din partea autorităților române au participat: prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, vicepreședintele Consiliului Județean, Lucian Morar, președintele AJF Maramureș, Cristian Balaj, senatorul Iustin Talpoș și primarul comunei Recea, Octavian Pavel. Partea ucraineană a fost reprezentată de: Ivan Duran,  prim-adjunct al Administrației de Stat Transcarpatia și președintele Federației de Fotbal Transcarpatia, Victor M. Kachur, vicepreședinte al Federației de Fotbal Transcarpatia, Eduard Iltio, director executiv al Federației de Fotbal Transcarpatia, Renata Moish, șef al Departamentului Relatii economice externe, de investiții și cooperare transfrontalieră. Au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai presei din ambele țări.
Întâlnirea, moderată de Cristian Balaj, s-a finalizat cu semnarea unui protocol de colaborare în domeniul fotbalului între autoritățile din Maramureș și Transcarpatia. Scopul protocolului este de a desfășura și organiza activități comune în domeniul fotbalului, precum și de a implementa, în viitor, proiecte transfrontaliere.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a afirmat: “Se dovedește încă o dată că Maramureșul are o relație deosebită cu Transcarpatia. Nu este pentru prima oară când suntem parteneri în protocoale bilaterale, alături de Transcarpatia, pe diverse domenii. De data aceasta, este vorba despre un proiect de investiții în domeniul sportului. La nivelul județului Maramureș, este încă nevoie de investiții în sport, la fel și dincolo de Tisa, și ne bucurăm că autoritățile din Transcarpatia sunt alături de noi”. Apoi, reprezentantul Guvernului în teritoriu a adăugat: “Instituția Prefectului a intrat în acest proiect de colaborare la solicitarea domnului Cristian Balaj, care de curând a fost numit consilier al ministrului tineretului și sportului. Pe viitor vom colabora și mai mult în acest domeniu, în care domnul Cristian Balaj va putea ajuta nu doar Baia Mare, ci întreg județul”.
Lucian Morar, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, a arătat că este necesară o strategie a județului pe termen mediu și lung în domeniul fotbalistic, cu atât mai mult cu cât județul nostru nu este reprezentat în eșaloanele superioare ale competițiilor fotbalistice.
Ivan Duran, președintele Federației de Fotbal Transcarpatia, a punctat faptul că autoritățile de dincolo de Tisa doresc ca românii, una dintre cele mai numeroase minorități din regiune, să se simtă în Ucraina ca acasă, astfel încât colaborarea cu Maramureșul este esențială nu doar din punct de vedere politic, ci și uman. De asemenea, el a arătat că problemele din domeniul sportului sunt cam aceleași în Transcarpatia și în Maramureș.
Senatorul de Maramureș Iustin Talpoș, fost arbitru, în prezent secretar al Senatului, având în subordine Serviciul de afaceri europene și fonduri europene,  a spus că speră ca protocolul să aducă beneficii tuturor semnatarilor, pentru că sportul este întotdeauna favorabil legării de prietenii.
În favoarea semnării protocolului s-a arătat și primarul comunei Recea, Pavel Octavian, care conduce localitatea cu cele mai mari investiții în domeniul sportiv din județ. De altfel, Recea are echipă de fotbal în Liga a III-a.
După semnarea protocolului, autoritățile au participat la prima ședință de lucru comună.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu