luni, 20 februarie 2017

Fascistosfera și știrile false

In lunile octombrie si noiembrie, fundatia olandeza GEFIRA (Global Analysis From the European Perspective) a monitorizat cu ajutorul site-ului marinetraffic.com, traseele urmate in apele Mediteranei de 15 nave care apartineau unor oengeuri umanitare. Organizatiile umanitare erau: Migrant OffShore Aid Station, Medecins Sans Frontieres, Save the Children, Pro Activa Open Armas, Jugend Rettet, Sea Watch Organization, Sea Eye si Life Boat.
In urma monitorizarii, GEFIRA a realizat ca aceasta veritabila “flotila umanitara”, colaborand cu traficantii libieni, ii imbarca pe imigrantii clandestini pe tarmul libian si ii transporta, in siguranta, in porturile Siciliei. Astfel, de pe 1 octombrie si pana pe 24 noiembrie 2016, au fost transportati din Libia in Italia, 39 192 de imigranti africani clandestini! Si nu a fost vorba de o ampla actiune de salvare a unor nefericiti naufragiati pierduti pe intinderea Mediteranei, ci de partea unei uriase operatiuni de trafic ilegal de persoane, care se desfasoara de ani de zile sub ochii binevoitori ai autoritatilor europene; un veritabil pod naval intre malurile Libiei si cele ale Italiei.
Rezultatul acestei monitorizari s-a tradus intr-un film video care a fost postat pe site-ul http://www.gefira.org


Materialul a fost preluat si de site-ul www.fdesouche.com, considerat de catre mainstream media franceza, datorita pozitiilor sale contrare imigratiei extra-europeane si fundamentalismului islamic, drept un site de “extrema dreapta”.
De retinut ca aceasta stire a aparut si a circulat, mai intai, in “media alternativa”, pe Internet.
In Franta, primul organ al mainstream media care a reactionat negativ a fost cotidianul de stanga „Liberation”. Sub titlul “Migranti: cum fascistosfera intoxica recicland datele publice”, radicalii de stanga de la “Liberation” acuzau GEFIRA – “obscura fundatie olandeza” – si site-ul Fdesouche de difuzarea unei stiri false pe Internet si Twitter, si de “manipularea unor date aflate la dispozitia publicului”!
Asadar, un organism al MSM punea eticheta “fake news” pe o informatie cenzurata de MSM, dar difuzata de “media alternativa”, care reprezinta de ceva vreme o veritabila concurenta pentru presa oficiala.
Numai ca, la doar doua saptamani dupa ce leftistii de la “Liberation” puneau stampila „Fals” pe “stirea alternativa” aparuta pe Internet, “Financial Times” a publicat un raport confidential al Frontex (Agentia europeana pentru paza frontierelor). In raport, Frontex acuza Oengeurile umanitare care opereaza in Mediterana, de colaborare cu traficantii de imigranti clandestini! Frontex specifica in raport ca “imigrantii primesc indicatii clare, inainte de plecare, asupra directiei precise de urmat pentru a se intalni cu navele Oengeurilor.”! Tot Frontex vorbea despre “primul caz raportat in care retelele criminale ii trec pe imigrantii clandestini direct pe una dintre navele Oengeurilor.”! Deasemenea, Frontex atragea atentia ca imigrantii salvati de vasele Oengeurilor “nu se arata dispusi sa coopereze cu expertii anchetatori, fiindca au fost avertizati de catre oamenii oengeurilor sa nu colaboreze cu politia italiana si Frontex.”!
Prin urmare, in mod surprinzator, o agentie a Uniunii Europene certifica, involuntar, veridicitatea unei stiri distribuite de “media alternativa”, de “fascistosfera”, informatie care fusese declarata “stire falsa” de MSM, cea care se erijeaza in garantul adevarului! Frontex era pe aceeasi lungime de unda cu GEFIRA si Fdesouche! Ar mai fi trebuit acum ca „Liberation” sa acuze si Frontex de difuzare de „fake news”!
De ce este atat de importanta “istoria “ asta cu Gefira, Fdesouche, Liberation si Frontex? Doar unii au lansat o informatie si altii au pus-o sub semnul indoielii, asadar nimic neobisnuit.
Este importanta, pentru ca libertatea de expresie de pe Internet si retelele de socializare a inceput sa deranjeze, asa ca, din Statele Unite si pana in Uniunea Europeana, se incearca impunerea unui sistem de cenzurare al retelelor de socializare, asta in numele luptei impotriva asa ziselor “stiri false.”
Establishmentul politico-mediatic de stanga a considerat “stire falsa” – din cauza asta a si trecut-o sub tacere 4 zile – agresiunea sexuala in masa comisa la Koln de bandele de imigranti musulmani, in noaptea Anului Nou. “Stirea falsa” a circulat atunci, pentru ca inca se putea, numai pe siteurile de pe Internet si pe retelele de socializare. Datorita lor a putut afla opinia publica internationala ceea ce s-a intamplat la Koln si nu datorita mainstream media, care a cenzurat-o pentru ca era incorecta politic, prin urmare “falsa”.
Si pentru ca aceste “stiri false”, spunea domnul Martin Schultz in urma cu doua luni, “reprezinta un atac la adresa drepturilor omului si al democratiei”, ele trebuie combatute, atentiona tot el, “printr-un cadru legislativ la nivel european”! Presedintele Parlamentului european propunea ca “Facebook sa faca un prim pas si sa infiinteze o linie telefonica deschisa 24 de ore, pentru semnalarea stirilor false”, dand de inteles ca Facebook risca plata unor amenzi substantiale daca problema nu este rezolvata in timp util.
Supus unor presiuni uriase, venite nu numai din partea sistemului politic neo-marxist dar si a celui mediatic aflat in slujba lui, Facebook a decis sa lupte contra proliferarii “stirilor false” – care sunt acuzate ca au contribuit in mod decisiv la alegerea lui Donald Trump ca presedinte al Statelor Unite. Daca pe retelele de socializare ar fi circulat numai stirile adevarate, transmise de catre MSM, si nu “stirile false”, Hillary Clinton ar fi fost acum presedinte – acesta este mesajul receptat in prezent.
Astfel, pe 6 februarie, Facebook a anuntat ca va colabora, in Franta, cu 8 organisme media: Le Monde, Liberation, Agentia France Presse, BFM-TV, France Televisions, France Medias Monde etc. in cadrul unui proiect ce are ca scop depistarea, catalogarea si eliminarea “stirilor false” din reteaua de socializare! Asadar, in Franta, de “curatenia” de pe Facebook, transformat in “media alternativa”, se va ocupa, de acum incolo, organismele mainstream media…de stanga! Bineinteles, nu putea lipsi “Liberation”. Si aceasta “colaborare” va fi extinsa si in alte tari!
Astfel, intr-un viitor foarte apropiat, o “stire falsa”, ca aceea difuzata de Gefira, sau ca “noaptea pradatorilor sexuali din Koln”, ori una despre “coruptia familiei Clinton” se va volatiliza imediat dupa postare.
Si acum, dupa ce am vorbit atata despre “stirile false”, si una adevarata: “Mai multi IT-isti din Sibiu au pus bazele unui program care sa depisteze si sa blocheze stirile false”. Unul dintre ei a spus: “O să avem un tool care le va detecta automat şi le va posta într-un fel foarte uşor pentru cei 30.000, sperăm noi să ajungem cam la 30.000 de voluntari care să raporteze aceste ştiri. În felul acesta, Facebook le va descoperi mult mai repede şi va putea să le oprească propagarea, înainte de a deveni prea toxice.”
Asadar, lupta impotriva „fascistosferei” a inceput si la noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu