marți, 28 februarie 2017

Ce riscuri majore prezintă, cu adevărat, fotbalul?!

Fotbaliştii ar putea fi obligaţi să semneze un act de asumare a riscului şi a responsabilităţii pentru a preveni situaţiile în care aceştia pot da în judecată cluburile de care aparţin în cazul apariţiei unor leziuni cerebrale sau a demenţei, a declarat un fost oficial al Asociaţiei Scoţiene de Fotbal.
Gordon Smith, fost director executiv în cadrul Asociaţiei Scoţiene de Fotbal, a făcut un apel pentru ca tinerilor sub 12 ani să le fie interzisă practicarea fotbalului, după ce Billy McNeill, fost jucător la Celtic Glasgow şi în echipa naţională a Scoţiei, a fost diagnosticat cu Alzheimer în urmă cu şapte ani.
Familia acestuia a cerut să fie întreprinse mai multe cercetări care pot face legătura dintre loviturile cu capul specifice fotbalului şi apariţia demenţei.
Smith a fost director executiv al Asociaţiei Scoţiene de Fotbal în perioada 2007 şi 2010 şi a jucat pentru Manchester City când Billy McNeill a fost manager în anii 80.
El a declarat pentru BBC Good Morning că McNeill i-a povestit cum, în timpul carierei sale ca fotbalist, la sfârşitul antrenamentului încerca să lovească cu capul cel puţin 50 de mingi.
"M-am gândit că trebuie să existe un fel de legătură între loviturile sale cu capul şi tipurile de minge care existau la acea vreme. Acestea erau cu mult mai grele şi mai solide", a declarat Gordon Smith.
Smith a adăugat că nu îşi doreşte ca loviturile cu capul să fie interzise, însă ”ar putea exista un scenariu în care jucătorii să fie obligaţi să semneze un act de asumare a riscului şi a responsabilităţii prin care să accepte faptul că sunt riscuri şi că nu vor intenta proces într-o dată ulterioră”. Sursa MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu