vineri, 17 februarie 2017

Biblioteca judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare. Agenda săptămânii 20-25 februarie 2017

Luni20 februarie

ora 16, Salonul Artelor
Asociaţia Young Roma Maramureş vă invită să participaţi un evenimentul dedicat „Zilei Dezrobirii Rromilor în Principatele Române” (1856).
Evenimentul va consta într-o serie de acţiuni, după cum urmează:
Prezentare pe tema „Dezrobirii Rromilor în Principatele Române ”, susţinută de președintele organizaţiei Vlad Bardai. Cuvânt din partea reprezentantului Serviciului Public de Asistenţă Socială Baia Mare.
Deschiderea expoziţiei de fotografii de arhivă şi facsimile din perioada robiei rromilor. Discuții cu privire la perioada sclaviei rromilor. Acțiune moderată de către doctoranda Simona Toroţcoi și preşedintele Vlad Bardai.Expozitia va fi deschisă doar pe parcursul evenimentului.
Proiecţia filmului documentar „Sclavia Romilor. Lungul drum către libertate”, primul film documentar tip docudramă despre robia rromilor, realizat de Centrul Naţional de Cultură a Rromilor Romano Kher. Discuții interactive bazate pe întâmplările petrecute în film, moderate de către Simona Toroţcoi.


                                        Miercuri, 22 februarie

ora 17, Salonul Artelor
Team for Youth Association vă invită miercuri, 22.02.2017, de la ora 17:00, în Salonul Artelor al Bibliotecii Județene Petre Dulfu din Baia Mare pentru a lua parte la o prezentare interactivă a Spaniei, țara de proveniență a lui Rafael Cano, voluntar găzduit în cadrul proiectului "Life Skills for Rural Education", un Serviciu European de Voluntariat, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus.
Veți avea posibilitatea să descoperiți diferențele dintre flamenco și sevillana, limbile și dialectele vorbite pe teritoriul Spaniei, obiective turistice din Andalucia și să gustați preparate tradiționale casalmorejo, tortilla și picadillo. Toată lumea este binevenită! Intrarea liberă!"



                                              Vineri, 24 februarie

ora 14, Salonul Artelor
Va avea loc deschiderea târgului „Mărţişor cu dor”, ediţia a IX-a, 2017 în organizarea ceramistei Ileana Danci-Horoba.
Artiști din Sibiu, Oradea și Baia Mare vă vor încânta cu originalitatea și creativitatea lor. Mărțișorul va fi și de această dată la loc de cinste, însă în târg veți putea găsi și alte obiecte care pot fi dăruite celor dragi, cu ocazia zilei de 8 Martie.Tradiția merge mai departe.
Cităm de pe pagina de Facebook a organizatorilor: “Un moment important pentru noi în care vrem să mulțumim în mod special tuturor colaboratorilor și oamenilor minunați care în cei nouă ani ne-au fost alături. Începem cuBiblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” care ne-a găzduit de la prima ediție și până acum. Mulțumim artiștilor care de-a lungul celor nouă ediții au participat la eveniment și i-au conferit astfel valoare și nu în ultimul rând, mulțumim publicului care ne-a fost alături și ne-a încurajat. Pregătim o ediție foarte frumoasă, creativă și cu mult suflet. Vă așteptăm cu mare drag! ”

ora 16:30, Sala de conferinţe
Va avea loc seminarul „Sănătate pentru copiii noştri, dinainte de concepţie şi până la maturitatea deplină”, susţinut de dr. Alina Stoicovici (Oradea), medic specializat în homeopatie, medicină alternativă şi naturistă.
Teme de discuţie din cadrul seminarului: Concepţie şi sarcină, Alăptarea, Creşterea armonioasă a copilului, Imunoprofilaxie şi vaccinări, Intrarea în colectivitate, Febra bună sau rea?, Cum tratăm răcelile, Pofta de mâncare, Parazitozele, Accidentările cotidiene.


Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu