marți, 31 ianuarie 2017

Sebastian Ghiţă, dat în urmărire prin Reţeaua europeană ENFAST, creată cu sprijinul Europol

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire internaţională de Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor (ENFAST), o platformă de coordonare a inspectoratelor naţionale de poliţie creată de Agenţia UE a poliţiei (Europol).
Numele, imaginea şi semnalmentele lui Sebastian Ghiţă figurează pe site-ul ENFAST, cerându-se arestarea preventivă sub acuzaţile de infracţiuni de corupţie şi spălarea banilor.
Informaţiile despre Sebastian Ghiţă au fost puse la dispoziţia ENFAST de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Conform descrierii de pe site-ul oficial, Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor (European Network of Fugitive Active Search Teams) este un proiect creat cu sprijinul Agenţiei UE a Poliţiei (Europol) care vizează creşterea securităţii la nivel comunitar prin îmbunătăţirea eficienţei în privinţa localizării şi arestării persoanelor date în urmărire internaţională.
Pe 18 ianuarie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a anunţat că a cerut explicaţii Interpolului referitor la faptul că pe site nu apare poza lui Sebastian Ghiţă, având în vedere că este dat în urmărire internaţională. Laura Codruţa Kovesi a precizat că Poliţia Română trebuie să răspundă de dispariţia lui Sebastian Ghiţă, precizând că dispariţia fostului deputat a fost raportată procurorului de caz foarte târziu, respectiv după aproximativ 16 ore.
Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme. Pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar, fiind dat în urmărire naţională şi internaţională. Sursa Mediafax

                                                                                             C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu