duminică, 29 ianuarie 2017

Roger Federer a castigat Australian Open in fata lui Rafael Nadal !

Tenismanul elvetian Roger Federer a castigat pentru a 5-a oara titlul la Australian Open, primul turneu de Mare Slem din 2017, invingandu-l duminica, 29 ianuarie, in finala de la Melbourne pe spaniolul Rafael Nadal in cinci seturi, 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3.
Desi ambii jucatori au peste 30 de ani, valoarea lor extraordinara nu a lasat niciun moment sa se vada acest doar aparent handicap, iar cel mai varstnic, Federer (35 de ani si 6 luni), s-a impus. El a si inceput mai bine, adjudecandu-si rapid primul set, cu 6-4, care, in ciuda faptului ca a avut cele mai multe jocuri, a durat cel mai putin, 34 de minute.
Fara sa cedeze un singur moment, Rafael Nadal a revenit de fiecare data, egaland la 1 si la 2, pentru ca in setul decisiv sa cedeze in fata preciziei la primul serviciu etalate de Roger Federer (20 de asi fata de numai 4 Nadal), aceasta mansa decisiva durand 61 de minute.
Pe Arena centrala a complexului australian, "Rod Laver", chiar marele campion australian care a dat numele imensei incinte a inmanat trofeul de invingator lui Federer, al 18-lea de Mare Slem a acestui jucator, considerat de majoritatea specialistilor, dar mai ales a iubitorilor sportului, cel mai mare tenisman din toate timpurile.
La festivitatea de premiere, cei doi finalisti au incasat si bonusurile in bani si puncte ale concursului - 3,7 milioane de dolari australieni si 2.000 puncte pentru invingator, respectiv 1,9 milioane de dolari australieni si 1.200 puncte ATP pentru invins.


                                                                                   C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu