sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Gabriel Zetea: "Maramureşul – brand recunoscut ca destinaţie turistică şi în Viena"

Dechiderea oficială a Târgului Internaţional de Turism „Ferien Messe” din Viena, unde Maramureșul participă din calitatea de partener oficial al României, a avut loc joi, 12 ianuarie 2017. După cuvântul de deschidere, oficialităţile austriece au vizitat standul judeţului Maramureş, plecând placut impresionați de ospitalitatea gazdelor maramureşene. Cei care au trecut pragul standului pregătit de reprezentanții Maramureșului au apreciat atât prestaţia artistică a Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania”, cât şi exponatele tradiţionale realizate de cei doi meşteri populari, Maria Zapca și Daniel Leș, care s-au alăturat delegaţiei maramureşene pentru a arăta tuturor frumuseţea meşteşugurilor tradiționale realizate în județul nostru.
Numeroşi turişti, din toate colţurile lumii, au vizitat standul Maramureşului, unde au gustat preparatele tradiţionale şi au luat parte la spectacolul susţinut de artiştii Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania”. Totodată, cântecul, jocul şi portul maramureşean au fost prezentate şi pe scena principală a pavilionului expoziţional, atrăgând foarte mulţi turişti, care au dansat alături de membrii Ansamblului ”Transilvania”. De asemenea, atracţii ale standului maramureşean au fost şi demonstraţiile de tors, dar şi tehnicile de realizare a clopului maramureşean, oferite de Maria Zapca, meşter popular.
Prima zi a acestui târg de turism a fost una de bun augur. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, alături de vicepreşedintele Doru Ioan Dăncuş, de consilierii judeţeni, dar şi de primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș şi primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, s-au întâlnit cu Dawid Lasek, ministrul Sportului şi Turismului din Polonia, Bogdan Mazuru, ambasadorul României în Austria şi cu reprezentanţi din presa austriacă din domeniul turismului. În cadrul acestor întâlniri s-au purtat discuţii în vederea consolidării relaţiilor cu turoperatorii, dar şi a dezvoltării turismului maramureșean.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea a arătat că județul nostru are nevoie de promovare, de expunere în cele mai importante locuri din Europa. ”Noua strategie a Consiliului Judeţean Maramureş presupune participarea judeţului la cele mai importante târguri de turism precum Viena, Berlin, Polonia, Tel Aviv şi Bratislava. Este foarte important pentru noi să impunem Maramureşul ca destinaţie turistică, iar oferta din ce în ce mai bogată a judeţului să fie cunoscută de principalii turoperatori. Întâlnirile mijlocite de către Autoritatea Naţională pentru Turism la aceste târguri internaţionale cu reprezentanţi ai autorităţilor locale sau agenţi economici privaţi care acţionează în domeniul turismului contribuie, cărămidă cu cărămidă, la definitivarea brandului Maramureş. Avem o ofertă turistică care poate fi aplicată pe întreaga perioadă a anului în județ, oferind turiștilor care aleg să ne viziteze atracţii atât în sezonul de vară, cât şi în cel de iarnă. Știm cu toții că dezvoltarea judeţului Maramureş este strâns legată de dezvoltarea turismului”, a declarat Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.
În perioada următoare, vor avea loc şi alte întâlniri punctuale între reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi ministrul Sportului şi Turismului din Polonia, David Lasek, pentru a consolida relaţiile bilaterale.

                                                                                                       CJMM


  
                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu